A szomszéd tyúkot tart, és így nálunk is nagyon sok a csípős légy. Mit lehetne ellenük tenni?
Picit körülírnád a csípős legyet?
Mert gondolom a tyúkok maradnak szomszédéknál, ezáltal a lehetséges kiváltó ok nem szüntethető (bár én baromfin még ilyen legyet nem láttam, patás haszonállaton, kutyán, stb. már igen), akkor elcsalni kell onnan őket. Akár a kert másik végébe...ezért kérlek, h magyarázd még a csípős legyet, mert ha pl. ő táplálkozás miatt csíp, akkor nehéz lesz elcsalni mással:)
Neostomosan (külső élősködő elleni szer - de azt nem tudom tyúkra hogy hat, de ők nem a te kertedben vannak), permetezőbe hígítva persze vízzel:), és körbefújni az udvart, a házat, az ablakokat, az ajtókat, a sövényt, a kutyát:), a macskát:), ... ennek van átfutási ideje, de hatásos...hátránya, hogy sokáig nem tart, tehát ismételni kell, de ár-érték arányban tökéletes, és sem szúnyog, sem kullancs, sem más nem fog zaklatni...sajnos hasznos rovarokat is írt...
Esetleg szólsz a szomszédnak, hogy tartsa tisztábban az állatokat.
1--A tyúkok helyét, + a trágyarakást valami kitinképződést gátló szerrel szokták permetezni,ettől nem tud a légy kifejlődni.Mezg.boltban tudnak segíteni.
2--Permetezz /át/ jó erős hypós vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!