Valaki segítsen! Mit tudok a legyek ellen kezdeni?
Nem lehet az udvarban haszonállat, budi, lehullott gyümölcs, stb.
Sem a szomszédban.
Rövidre nyírt gyep, parkosított fák, heti nyírás, takarítás, gondozás.
Nekem van egy nyári konyham, kemencével, grillezővel, tűzrakóhellyel, déliboldalon és nyugatin fal, felette tető, többi részen szúnyogháló, 25négyzetméteres kiülő, 7-8an is kényelmesen elferünk... Mindez egy erdő mellett, nálunk a szúnyog nagyobb gond,
Azellen nekem meg az unikum vállt be, nem tudom másnak működik e, de ha lenyomok 4 felest, akkor nem jönnek rám a szúnyogok egyáltalán.
Ha nálatok van haszonállat, akkor a környezetükben, ill. a trágyarakás körül használj Alba légyirtó szert. Zárt térre írják, de szabadban is hat természetesen, csak olyan helyen kell kenni, ahol az eső nem mossa le.
Ha nem nálatok van a "keltetőhely", akkor meg ahová ki szoktál ülni, lógass fel ragacsos sárga lapokat. De gyakorlatilag fehér vagy egyéb színűre is rámennek a legyek. Ha nem valami eszméletlen tömegben vannak, akkor jó, de ha túl sokan vannak, akkor egyből megtelik.
A forrást kéne megkeresni, amit itt írtak már sokan. Haszonállatok, trágya, szennyvíztelep, stb. a szaporodásuk melegágya. Ott helyben kellene a problémát kezelni.
Kiülős helyekre légypapírt, rovarcsapdát tenni, de én biokillel is körbefújnám a helyet.
Valaki itt felvetette a szúnyogot. Arra mi esténként a teraszon citronella mécsest használunk és szúnyogriasztós olaj van a fáklyákban is, amiből 2 ég az asztalon. A szúnyogok nem szeretik, amíg égnek, nem jönnek a közelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!