Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Valaki segítsen! Mit tudok a...

Valaki segítsen! Mit tudok a legyek ellen kezdeni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen meg lehet őrülni tőle, hogy ennyi légy van, nem lehet kiülni az udvarba sem, meg semmi. Mit lehet ellene tenni, hogy legalább megtizedeljem a létszámukat?

2019. júl. 3. 18:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Lehet ellene permetezni.
2019. júl. 3. 18:46
 2/10 anonim ***** válasza:
5%
Először leverted a fecskefészket, mert odaszartak és vijjogtak, most meg elleptek a legyek. Sajnos ilyen a természet...
2019. júl. 3. 18:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Gondolkozz mielőtt kommentet írsz, nem szidásra vagyok kiváncsi, hanem tippekre, és amit nem tudsz azt ne állítsd! Nagyon a természet mellett vagyunk, és soha az életemben nem verném le a fecske fészkét. Egyszerűen annyi a bajom, hogy iszonyat sok légy és szúnyog van.
2019. júl. 3. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Több km-es körzetben meg kell szüntetni a legyek szaporodásához szükséges feltételeket, elsősorban a bomló szerves anyagokat.
2019. júl. 3. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet az udvarban haszonállat, budi, lehullott gyümölcs, stb.

Sem a szomszédban.

Rövidre nyírt gyep, parkosított fák, heti nyírás, takarítás, gondozás.

2019. júl. 3. 20:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem van egy nyári konyham, kemencével, grillezővel, tűzrakóhellyel, déliboldalon és nyugatin fal, felette tető, többi részen szúnyogháló, 25négyzetméteres kiülő, 7-8an is kényelmesen elferünk... Mindez egy erdő mellett, nálunk a szúnyog nagyobb gond,

Azellen nekem meg az unikum vállt be, nem tudom másnak működik e, de ha lenyomok 4 felest, akkor nem jönnek rám a szúnyogok egyáltalán.

2019. júl. 3. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Meg vegyél békákat, a béka megeszi.
2019. júl. 4. 00:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha nálatok van haszonállat, akkor a környezetükben, ill. a trágyarakás körül használj Alba légyirtó szert. Zárt térre írják, de szabadban is hat természetesen, csak olyan helyen kell kenni, ahol az eső nem mossa le.

Ha nem nálatok van a "keltetőhely", akkor meg ahová ki szoktál ülni, lógass fel ragacsos sárga lapokat. De gyakorlatilag fehér vagy egyéb színűre is rámennek a legyek. Ha nem valami eszméletlen tömegben vannak, akkor jó, de ha túl sokan vannak, akkor egyből megtelik.

2019. júl. 4. 05:07
 9/10 anonim ***** válasza:

A forrást kéne megkeresni, amit itt írtak már sokan. Haszonállatok, trágya, szennyvíztelep, stb. a szaporodásuk melegágya. Ott helyben kellene a problémát kezelni.

Kiülős helyekre légypapírt, rovarcsapdát tenni, de én biokillel is körbefújnám a helyet.

Valaki itt felvetette a szúnyogot. Arra mi esténként a teraszon citronella mécsest használunk és szúnyogriasztós olaj van a fáklyákban is, amiből 2 ég az asztalon. A szúnyogok nem szeretik, amíg égnek, nem jönnek a közelbe.

2019. júl. 4. 08:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi értelmes válaszokat :)
2019. júl. 4. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!