Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Mit javasoltok, mit tudok...

Mit javasoltok, mit tudok tenni az Orchideáim levél tetű kiirtására? Már mosószeres szivaccsal számtalanszor át töröltem, vettem vegyszert is azzal is többször befújtam, de mindhiába.

Figyelt kérdés
Egyik-másiknál csak-csak jelentkezik a betegség. A kaspót is mindig fertőtlenítem domestosszal.

#vándor #pajzstetű!
2019. máj. 23. 08:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"10-eske": ki beszélt ÉVI-ről? Ki beszélt arról, hogy megesszük az orchideát?

Neonikotinoid szerekre is kialakulhat rezisztencia, küldök neked angol biokémikusok által publikált adatokat, ha szeretnéd. Igaz nagyrészt a levéltetvek lettel rezisztensek, pajzstetvekről külön nem volt szó benne, de egyértelműen leírják, hogy kialakul rezisztencia. Nekik jobban hiszek ;)

Amúgy 13 darab orchideát amik általában 30-50cm magasak hogyan áztatod be órákra? Kikeversz 200liter mospilanos vizet a kádban? Kicsit drága mulatság lenne.

Kérdező:

Azt nem írtad, hogy mospilant fújtál-e rájuk rendesen, ismételt kezeléssel, jól befújva az egész növényt. A mosás, letakarítás csak ideiglenes megoldás. Esetleg rakd más helyre egy részét vagy legalább jó szellősen egymáshoz képest.

2019. szept. 23. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!