Hogyan védhetem meg a lakásban termesztett fűszernövényeimet, zöldségeimet lehetőleg vegyszeres permetezés nélkül?
Lakásban termesztenék fűszernövényeket, züldségeket, ami jól is menne, de mindig megjelenik valamilyen nagyon apró bogár, ami megcsócsálja a levelek felszínét.
Nagyobb növényeket naponta zuhanyoztattam, kb 10 napon keresztül, ideiglenes megoldottnak látszott a probléma, abbahagytam,de egy hét sem telt el ás a bogarak ott csúsztak-másztak rajta.
Végül úgy döntöttem, hogy likvidálom az összes növényt. Vártam pár napot és újakat ültettem. Mostanra elkezdtek nőni, kezd alakulni a dolog, de a kis leveleken már lehet látni, hogy ismét megtörtént...
Mivel a bogár lehetséges, hogy piacról vásárolt zöldséggel jön be, ezért a hosszabb növénymentesség sem biztos, hogy
segítene. Ezért gondoltam, hogy védeni kellene valahogy a növényeket.
Ti mit javasoltok? Volt valakinek hasonló tapasztalata? Nem akarnám vegyszerrel kezelni őket, mi jöhet még szóba?
A füszernövények nem igazán bírják a lakáskörülményeket, ezért nem tudod tartani. A kártevöket nem behurcolod, hanem mivel a növény rosszul van, ezért egyszerüen jönnek rájuk a különbözö rovarok.
Ha van erkélyed vagy kerted, oda tedd ki öket, más megoldás nincs.
Nagyrészt egyetértek az előzővel, hogy lakásban nem fogsz tudni érdemi módon fűszert termeszteni, de a rovaroknak jönni kell valahonnan. (Szerintem levéltetvek.)
A bolti rovarölőknél valószínűleg csak veszélyesebb házi módszerek léteznek. Mint pl. a cigarettacsikk meg a szappan.
Veszel mondjuk egy ilyet:
Ez olcsó is, sokáig is elég, 10 liter vízhez kell bekeverni egy csomaggal. Nyilván egyszerre egy fél deci lé elég, és spricnivel rászórod a növényeidre. 3 nap után fogyaszthatod a leszórt növényt, akkorra lebomlik a fény hatására (a szabadban). Ebből kb. 60-80 liter permetlevet kellene bekeverned és egyszerre meginnod, hogy meghalj.
Rákkeltő hatása pedig valószínűleg töredéke, mint a dezodoroknak és légfrissítőknek, csak azok miatt nem háborognak a környezetvédők, és nem kell pontosan bevizsgálni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!