Egérirtás kutya, macska mellett. (? )
A magasföldszinten levő lakásunk konyhájában megjelent egér.
Hogy hogy került oda, ne kérdezzétek, mert fogalmam sincs, egyszer csak 1 db. ült a tűzhelyen.
Vettünk ragacsot, azzal megfogtunk egyet, majd másnap még egyet, utána napokig semmi, de hallottuk, hogy a beépített szekrény mögött még mocorog, bár a hat kitett ragacsot gondosan elkerülte. Vettünk egérfogót, első nap egy volt benne, de még mindig van, mert a kitett kolbászdarabka eltűnik a pultról. Azóta három egérfogó van a főzőfülkében kolbásszal, sajttal felszerelve, plusz egy élve befogó, de semmi, holott van még egér, az biztos, mert a csalikaják eltűnnek.
Csak a főzőfülkében van/nak, mert gondolom a macska miatt nem mernek kijjebb jönni.
Most már szórnék ki mérget a tűzhely mögé, ahol nem fér hozzá a kutya meg a macska, de nem tudom, hogy mikortól kezd hatni? Fog e rohangászni a mérgezett egér a lakásban, lehet e baja az állataimnak belőle, vagy mi a fenét csináljak, mert ez így nem maradhat?
A főzőfülkének nincs ajtaja, csak egy boltíves ajtónyílás az étkezőre és az előszobára. Szóval egy légtér az egész, nem lezárható.
Jézusom, dehogynem! De még a dobozára is rá van írva, hogy emberre és minden melegvérű élőlényre életveszélyes!!!
Még a mérgezett tetem fogyasztása is mérgező kutyára, macskára stb. de ahogy olvasom 3-5 nap alatt fejti ki a hatását.
Ezek a szerek nem úgy működnek, hogy megeszi az egér, aztán a szívéhez kap és feldobja a bakancsát. Hanem egyre bágyadtabb lesz, és már nappal is mászkálni fog a szoba közepén.
Én már többször láttam ilyen egeret és patkányt is, simán cipővel odébb lehet lökni, nem ijed meg, mert túl kómás hozzá. Szóval ha a kutyát és macskát nem tudod üzembiztosan kizárni egy helyiségből, hogy nem szalad be előtted ajtónyitáskor, akkor ott ne mérgezz. Marad a csapda, egy idő után majd elfogynak.
De annak nézz utána, hogy hol tudott ilyen sok bejönni, mert nyilván jönni fog az utánpótlás.
Köszönöm kedves 4-es!
Több tipp is van:
- behoztuk egy rekesz zöldséggel (kaptuk)
- bejött a nyitott konyhaablakon (láttam vidéken a házfalán futni egeret)
- gázcsőnél van egy kis leheletnyi hely, ahogy jön be kívülről, de az szinte lehetetlen.
És már takarítani kellene a konyhát, lecserélni a gáztűzhelyet, mert vettünk egy újat. A régi 20 éves és ócska, de nem merek belekezdeni, mert nem akarom, hogy szétspricceljenek a lakásban, A csapdába nem nagyon mennek!:(:(:(
Én gazdaboltban vettem kettő darabot, nagyon hatásos. Kevéske sajt csalétekkel több mint 40 egeret kiszedtem a műhelyemből, szabadban elengedtem, csak kellemetlen szaga van uttána, sűrűn kell mosogatni az ürüléket. Állatok mellett nem használtam mérget sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!