Létezik csótánycsípés? Ha igen, mik a tünetei?
Még nem hallottam csótánycsípésről.
A csótány nem csíp, csak összemászkál mindent a szaros lábával.
Wow nem értem mért 100%os az első válasz :) ezek szerint kevesen tudják, hogy tényleg harapnak.
Ez pl hajókon szokott igazi nagy problémát okozni ... sokszor kesztyűben alszanak miatta. Nem én találom ki nézzetek utána, lehetőleg angolul.
2-es
Nem tudni miről beszélsz, mert nem hajókon vagyunk és nem Amerikában, vagy más földrészeken.
Mivel a csótánynak millió alfaja van, még azt is megkockáztatom, hogy akad olyan, amelyik "harap".
Csakhogy a kérdező a nálunk honos "konyhai" csótányról érdeklődött és az bizony nem csíp és nem harap.
Kedveskéim :) Minden csótány csíp. Ha elolvastátok volna azt az angol cikket (Igen, ehez tudni kell más nyelven) ezt elolvashattátok.
Az, hogy az embert megcsípie rentegeg tényezőn múlik. A kérdésre az a válasz, hogy létezik. Igen itthon is. Ilyenkor nem valamilyen különleges dél afrikai fajt kell elképzelni... Minden csótány tud harapni és néha néha különféle okoból az emebert it megharapját.
A tüneteit meg a linken el lehet olvasni.
A hajót meg érdekességnek írtam, hogy ott gyakori, de bárhol megtörténehet ahol van csótány.
Mivel Olaszországban születtem, olasz anyától, magyar apától, így mindkét nyelvet anyanyelvi szinten művelem.
Ezért nagyjából értek spanyolul is.
A középszintnél jobban németül (erre volt eddig szükségem) és eléggé jól franciául.
Az angolt is megértem, használom is, de a leggyengébben ez megy. Úgy gondolom, hogy nekem ez már elég nyelvtudás egy életre.
6# Ennek milyen relevanciája van? Mért véded magad? Ez egy anoním oldal. A csótányokról beszélj :D
Az angolos dolgot azért írtam, mert az utánam kommentelők még a címét sem olvashatták el annak amit belinkeltem és rögtön elkezdték mondani, hogy “ de az nem itthon van” ... itthon is és a világ mi részén harapnak a csótányok. Csak ritkán fordul elő.
Én nem védem magam, csak megválaszoltam a nyelvtudással kapcsolatos megjegyzésedet, amit az én hozzászólásomra írtál.
Mondjuk elvárható, hogy egy magyar fórumra magyar cikkeket tegyen fel valaki, mivel ennek a használata nem csak a fiatalok privilégiuma, akik kötelező jelleggel angolul tanulnak. Az 50-60 éveseknél nem evidens az angoltudás, zömében még oroszul tanultak.
A csótányokról meg nincs mit mondanom, amit akartam elmondtam. Nem vagyok beteges vitatkozó, ezért hagyom elmenni a kérdést.
És a további észrevételeidet sem szándékozom kommentálni, további szép napot!
8# Oké, ha nem tud valaki angolul, akkor ott van a kommentem, amiben leírom, hogy a csótányok harapnak.
Kb 3x megválaszoltam a kérdést :D Mit vársz? Keressek magyarul egy részletekbe menő kutatást egy akreditált intézménytől?
Ha valaki nem hiszi el nézzen utána saját maga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!