Mi támadta meg a fügét és mi a teendő most? Képek.
Nem.
És, hogy idézzelek: a "nyilvánvaló baromság" nem az, amit azon a honlapon írtak a szakértők, hanem az, amit te írsz.
A füge nem az enyém, hanem egy ismerősömé, aki elutazott hosszabb időre és én vigyázok a kertjére. Az illető nem vegyszerezi a növényeit.
Aki abba szokott bele, hogy azonnal vegyszerez mindent, növényt, állatot, földet, már megszokhatta saját hozzáállását, de - hála Istennek - vannak még olyan emberek, akik a vegyszermentes gazdálkodást részesítik előnyben.
A földet, levegőt, vizet megmérgezte már az ember, így tesz a növényekkel és állatokkal is, így végső soron magával. Aki ennyit nem tud felismerni, éppen rá illik az a jelző, amit te használtál másokra.
Lényegtelen, hogy engedélyezett-e Magyarországon az a vegyszer vagy nem, a lényeg, hogy vannak, akik eleve elutasítják a vegyszerezést.
Akiknek pedig beszóltál, joggal pontoztak le, mégpedig a stílusod miatt. A bejegyzésed is moderálásra került, amelyben egyébként magadról írtál.
A kérdező nem ismeri fel a képen is látható kétféle közismert kártevőt, ennek ellenére szakértőnek tartja magát, és lepontozza a teljesen pontos, részletesen indokolt és segítőkész választ.
Csak megjegyezném, egyetlen megindokolt ellenvélemény sem olvasható, úgyhogy nem tudom, ki és milyen okból nyomkodta a pirosat.
Nem tartom magamat szakértőnek. Totál félreértetted az egészet. Egy honlapról idéztem!
Egyébként az a hozzászóló sem ismerte fel a kérdéses élőlényt, akiről írsz, hanem Mátranováki Fényevő.
A 84%-os pedig feleslegesen veszed védelmedbe, nem olvastad a moderált hozzászólását például, ugye?
Már megírtam, hogy a lekezelő stílusa az, ami miatt minden bizonnyal pirosakat kap.
Te pedig olvass figyelmesen, mert én sehol sem tartottam magamat szakértőnek. Tévedtél ebben is.
Mátranováki Fényevő is csak tippelt, mert az a hernyó szokott lenni a fügén, de a képen nem látni pontosan.
A védekezéshez elég annyi, hogy hernyó. Akármilyen fajta, a védekezés ugyanaz. Az meg le lett írva.
Az ilyen kérdezők veszik el a hozzáértő válaszolók kedvét.
Nem tippeltem, határozás volt, ha valamit tippelek azt odaírom. A tápnövény IS szűkítette a kört (konkrétan erre a fajra), de egyébként is felismerhető a kárkép és a szövedék alapján, plusz a képekbe belenagyítva épp eléggé látszik a hernyó és a kokon.
Ettől függetlenül nem pontoztam senkit semerre.
14.
Inkább belátónak lenne érdemes lenni, nem pedig erőltetni még mindig a haver értelmetlen védelmét. A stílusa sok mindenkinek nem jön be, az meglátszik a pontozáson. Ennyi.
Konklúzió: amikor nem lekezelő stílusban fog írni, akkor nem fogják lepontozni mások, sőt, törölni a beírásait.
Ideje fejlődni, változni. Ez az eset erre hívta fel a figyelmeteket.
Az offolást pedig nagyon jó lenne, ha befejeznéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!