Milyen összegért vállal darázsirtást a Bábolna Bio Budapesten?
Tehát könnyen megközelíthető helyen vannak? Akkor nyugodtan te is meg tudod oldani egy kis légyirtóval. Megvárod, hogy elmúljon ez a hőhullám, aztán egy reggel, úgy fél hat tájban, amikor még meg vannak dermedve a darazsak, nekifogsz.
Ha gondolod, tegyél fel fotókat a helyszínről, meg írd le a kerületet legalább, hátha itt valaki a közelben lakik, és elugrik egy reggel.
Én speciel nagyon örülnék, ha egy 10 perces munkáért valaki fizetne nekem 5000 Ft-ot, hátha más is így van vele.
Hát igen, ha ennyire bonyolult irtószert bejuttatni, akkor kicsit más a helyzet.
Mondjuk, ha itthon van egy ilyen, és nem kell hozzá légtornászmutatvány, vagyis elég egy létrára felmenni, akkor 20 fok alatti hajnalban, hosszú ujjú ruhában simán nekifognék lebontani a redőnytokot. Az ilyen szokványos spray-k most is ugyanúgy kinyírják a darazsakat, mint 20 éve, de inkább gyorsabban.
Először eldugaszolnám a bejáratot, hogy nyugodtan dolgozhassak, aztán meglazítanám a felfogatást, hogy egy mozdulattal el lehessen választani legalább egy oldalát a toknak, és akkor azon a lyukon adnék nekik. Utána gyorsan visszanyomnám a tokot, és várnék negyedórát, akkor már bátrabban nyitnám meg a szélét, és megintcsak befújnék.
Oké, nem akarlak rábeszélni, csak leírtam, hogy hogyan lehetne.
A telken már földben lévő fészket is ástam ki, ami focilabdányinak bizonyult. A bejáraton befújtam egy adagot, rúgtam oda egy kis földet, aztán kis várakozás után ástam, kézügyben tartva a spray-t.
Az első befújástól nem, de megszédültek, és ahogy haladtam az ásással, mindig újat fújtam. Ez bonyolultabb volt, mert lefelé haladva ugye a törmelék meg a föld eltömítette a réseket, és nem járta át rendesen a szer a levegőt. Volt 2-3, ami még el is repült, de nem támadtak, hanem szédelegve, lassan húztak el, mert valamennyit azért ők is kaptak. (Nem voltak igazán megdermedve, mert a talaj eltárolt valamennyit a nappali 36 fokból, meg eleve későn is fogtam neki, már lehetett úgy 8 óra, éjszakai műszak után.)
Többre számítottam egy ekkora fészekben, de csak olyan 100-120 körülit találtam megdögölve.
Több ezer volt a fészekben, mikor kitakarítottuk a redőnytokot. Jobb velük nem packázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!