Molylepkék! Mit tegyünk ellene?
Hát készüljetek fel, nekem évekbe telt megszabadulni tőlük! Egy gyapjú sapka véletlen hozzáférhető helyen maradt és abban elszaporodtak, tele lett a lakás... Aztán mindenhonnan előkerültek, egyszerűen nem is tudom, hol keltek ki... Nekem is a nagyon alapos takarítás, szekrény kimosás, a gyapjú holmik egy részének kidobása (pl. egy kisszőnyeg - ugyanis a porszívó porzsákjában is keltek), alapos elzárása segített.
Szóval először a forrást keressétek meg, dobjátok ki. Aztán takarítás, gyapjú holmik napoztatása, átkefélése, esetleg tisztíttatása és zsákba húzása. És állandó vadászat a repkedőkre, azokból lesz az új feneráció.
Meg kell találni a forrást vagy forrásokat mindenképpen!
És addig is feromonos csapdákkal csalogatva fogdosni a molylepkéket. Biztos, hogy ruhamoly? Mert van készletmoly is, az más feromonra repül rá.
Nálam a garázsban volt egy egyéves rajzás. Egy ottfelejtett nejlonzacskóban lévő dió, és egy dobozban lévő mamusz télipapucs volt a forrás. De ekkor már háromszor selejteztem ki dolgokat és mostam át mindent ecettel. Előtte kidobtam a liszteket, a babot, a fűszereket. Az ócska porlepte dobozokra nem gondoltam. Ruha nem volt, csak cipő, de a mamusz izlett nekik :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!