A nevét nem tudom de ujjazott a levele és sárgás meg zöld változata van,asszem arália vagy a neve.A lényeg hogy nemrég találtuk kidobva és feltűnt hogy a levelei bár zöldek de kicsit fakók foltokban,aztán az alja is fakók meg érdes is,és vannak rajta alul kicsi kis bogarak ,de nagyon kicsik,hogy tüntessem el őket,esetleg a leveleket le kell szedni ?de az összes levél rossz.
2016. okt. 12. 16:43
1/7 anonim válasza:
A rovarokat a chemotox vagy hasonló is elöli, de a leveleket egyenként is le lehet törölni vizes törlővel. Ha az összes levelet leszeded, elpusztul a növény.
2016. okt. 12. 20:34
2/7 anonim válasza:
Inkább nem Chemotox, mert bizonytalan, hogy reagál rá a növény.
Vegyél mondjuk egy Mospilant, virágspriccelővel permetezd rá, az egész biztos levisz minden rovart. (De csak rovart, vagyis ha esetleg atka is van, azt nem.)
Ha szükséges, ültesd át, vagy tápoldatozd.
Ha nagyon rosszul néz ki, akkor előfordulhat, hogy legjobb lesz tő felett visszavágni és új szárat nevelni, ha már végletesen csúnya, mert a sárga levelek már nem zöldülnek ki. Fotó alapján jobban lehetne tanácsot adni.
2016. okt. 14. 06:19
3/7 A kérdező kommentje:
nem sárga,inkább érdes az alja,de ez csak szabad szemmel látható,meg valami parányi kis alig látható élősködők mászkálnak rajta,egy levélen kb 4-6db,a lévélnek is az alján,a felső felülete zöld,szép sötétzöld de vannak rajta néhol ilyen krétás ujlenyomat szerű kis foltok itt ott,a növény nem kókadt,szépen él,nem is szárad el 1 levele sem csak ezek a kis szarzsákok idegesítenek
2016. okt. 14. 07:24
4/7 anonim válasza:
Ja, ennyire kicsi állatkák? És nagyon finom pókhálószerű szövedék is van a levél fonákán?
Akkor ne rovarölőt vegyél, hanem atkaölőt.
Bár ettől nem kellene érdesnek lenni a levél aljának. Lehet, hogy mellettük még pajzstetvek is vannak? Akkor kell lenni ragacsos foltoknak is az alattuk lévő levélen.
A krétás foltról nem jut eszembe semmi, jó lenne fotó.
2016. okt. 14. 18:08
5/7 A kérdező kommentje:
volt olyan levél ami ragacsos volt,de ma visszavágtam hagyva kb 15 cm es csonkor és egy nagy hajtást így már szerintem meg van oldva :D ,köszömö
2016. okt. 14. 23:44
6/7 anonim válasza:
Hát ha tényleg atka okozza a problémát, akkor az a meghagyott egy hajtáson is van, és teljesen tönkre fogja tenni.
2016. okt. 16. 06:08
7/7 A kérdező kommentje:
Hát volt rajta egy rakat tetű,kefével leszedtem az összeset kb 3 napja,azóta sincs a hajtáson semmi,a leveleket meg vizes ronggyal áttöröltem többször is,már nem látok rajta semmit,remélem nem is lesz,még láttam 1-2 kisebb fehéres kis bogarat,ragacsos vacak volt alattuk,meg valami kis lót is szőnek és a levél alján vagy annak tövében tanyáznak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!