A molylepke belemegy a fűszerekbe?
Volt egy kis molylepke-invázió a lakásunkban a múlt héten. Rengeteg lepke volt a konyhában, és a szekrényembe a résen keresztül könnyedén bemehettek.
Már kidobáltam szinte mindent, liszt, só, tészta, stb.
Egy dologgal kapcsolatban nem vagyok biztos mitévő legyek. A fűszerekbe is belemennek?
Van otthon papírzacskós csirkefűszer, azt gondolom ki kéne dobnom?
És mi legyen a bazsalikom, petrezselyem, stb-vel? Azokat is ki kéne dobni?
Mi bajom lehet ha megjárták (megköpték?) és én megeszem?
Mi bajod lehet ha megjárták?
Neked semmi, de kikel a következő generáció, tele leszel úja velük!
Ha megeszel egy marék molylepkét, attól se lesz bajod, csak nem elég ínycsiklandóak.
Amiben nem látsz kártételt (kiöntöd egy tálcára, átvizsgálod, visszaöntöd), és sajnálnád kidobni, azt tedd nejlonba, rakd egy hétre a fagyasztóba, és molymentesítve van.
Nem lesz tőle semmi bajod ha megeszed.
Egyébként könnyen megállapítható hogy vannak-e molyok 1-1 zacskóban. A kis hernyók finom szövedéket választanak ki, így pl. a fűszeres zacskóba pillantva azonnal észreveszed hogy az őrlemény csomókban van, esetleg a zacskó falára is rá van tapadva belőle.
Amit te megeszel azt ők is.
Nálam a házi csiliörleménybe is belakták magukat.
A fűszert csak most dobtam ki, előtte a múlt héten még csináltam kaját vele.... De azóta megnéztem és tényleg egy kicsit darabosabban voltak benn a fűszerek..
Egyébként a múlt heti fűszeres kajának f*sás lett a vége, akkor az emiatt lehtett? Ez lenne a reakció a bogár által megköpött fűszerre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!