Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Permetezni permetező nélkül...

Permetezni permetező nélkül van értelme?

Figyelt kérdés
Van egy kis bukszusunk, nem fa, hanem amolyan sövényféle, kb. 3 m hosszú, és lassan elfogy, mert elkezdték szétrágni valami kukacfélék. Tavaly már volt ilyen egy kis darabon, de a férjem lepermetezte, így sikerült megállítani. Most újra kikezdték de nagyon durván, viszont elromlott a permetező. Arra gondoltam, hogy van-e értelme kis spriccelőbe tölteni az anyagot, kiürült ablaktisztító flakonra gondoltam. Majdcsak jövőhéten jön haza a férjem de addigra el fog fogyni a bokor.
2016. júl. 22. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

jó lesz persze.

azt a kis szakaszt meg bírod azzal is csinálni. Csak húzz valami szövet kesztyűt mert vízhólyagos lesz a tenyered

Én a helyedbe még ma lefújnám.

2016. júl. 22. 18:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem is 3 M inkább 4 és 80 cm magas. de azért megpróbálom. Az egészet át kell fújnom. Ma már nem tudtam beszerezni permetszert, de reggel azzal kezdek.
2016. júl. 22. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
A permetet inkább csináld szét egy vödörben, fogj egy seprűszerűséget és azzal szökteld meg (akárcsak plébbános a templomban). Olyan nagy darabot egy miniatűr szóróval lefújni, az egy rabszolgának való munka.
2016. júl. 22. 19:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi ez is tök jó ötlet. Én is épp azon gondolkodtam, hogy ezt csak ilyen kis vacakkal spriccelgetni lehet nem sokat ér, és le fog szakadni a kezem mire azt hatásosan beterítem a méreggel.
2016. júl. 22. 19:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy mindenképp arra gondoltam, hogy előtte vödörben bekeverem a szert, csak a feljuttatás volt kérdéses.
2016. júl. 22. 19:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne értelme?

DE a seprűs megoldást baromságnak tartom, az mindenhova fog menni, csak oda nem, ahova kéne.

Nem tudom, milyen kis spriccelőd van, lehet kapni pl. Tescoban is 2-300 ft-ért, az tényleg nem nagyot fúj.

De ha arra gondolok, hogy a Clean ablaktisztító elég nagy felületet fúj le, és egyáltalán nem fájdalmas... tudom, azzal nem fújunk 100x egymás után, de szerintem 100x sem lenne fájdalmas.

Csak van otthon valami fél literes takarítószered, ami ilyen fújós flakonban van. Azokat egyáltalán nem nehéz megnyomni. Nekem 3-4 takarítószer biztos ilyenben van, pl. hideg zsíroldó, stb.

Amiben már kevés van, azt áttöltheted egy fél lioteres kólásüvegbe, kiöblíted, és mehet a permetszer.

Biztos vagyok benne, hogy így sérülések nélkül megúszod, és pár perc alatt végzel.

A seprűt nem tudod irányítani, akkor sem, ha azt hiszed, mert a mozgás következtében úgyis visszacsap.

Akkor meg hiába a kesztyű.

Gondolom, nem akarod, hogy a permetszer, ami ugye egy méreg, a szemedben kössön ki?

Én paradicsomot permeteztem pár napja, rendes permetezőből, de még így is olyan lett a lábszáram (tudom-tudom, nem rövidnadrágban kellett volna... ), aztán viszkettem kicsit.

De végül is te tudod, csak vedd számításba, hogy a szemed, a bőröd, a hajad, meg ugye amit belélegzel... ide mind jutni fog, ha seprűzöl.

Azért 3 méter nem olyan hatalmas, hogy ilyen egyedi, kétes kimenetelű módszerhez kelljen folyamodni.

2016. júl. 22. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!