A padlás szarufáin megjelentek porszerű képződmények és kis ovális lyukak, amit utánaolvasva a cincér kártételére gyanakszom. Milyen szer hatásos ellene, ami tényleg jó is?
Figyelt kérdés
Tudtommal a tető gerendái és a szarufák nem voltak lekezelve semmilyen anyaggal. Maga a fenyőfa lekérgesítve és gömbölyű formájában volt a helyére rakva.2015. aug. 30. 10:29
1/12 anonim válasza:
Szerintem egy rovarírtás és fakezelés segítene.
Már csak azért is, hogy nehogy később szú is legyen a lakótársad.
2/12 A kérdező kommentje:
Jó azt én is tudom, és milyen készítmény lenne erre alkalmas? Az internet, meg az üzletek tele vannak mindenféle ilyen-olyan dolgokkal, csak azt nem tudom, hogy melyik is lenne igazán alkalmas.
2015. aug. 30. 13:25
3/12 anonim válasza:
Bocsánat, a lényeget szépen lehagytam -.-'
Javaslom, hogy az ács véleményét kérd ki (mi is jártunk pár boltban, vagy nem tudta az eladó, vagy össze-vissza ajánlott mindent) .
Az ács anyagár+5000ért megcsinálta nekünk, nálunk szuvas volt, azóta a probléma megszűnt.
4/12 anonim válasza:
Nekünk 55 éves kádár~kockánk van...a tető még nem fűrészáru,hanem gömbgerenda,szarufa. Apámtól tanultam,hogy 1~1,5 havonta végignézem(5~6 perc)a faszerkezetet. Ha találok rágás/fúrásnyomot,injekciós fecskendővel+vékony túvel petróleumot,vagy gázolajatfecskendezek a lyukba. Ez hatásos. Minden évben van 2~3.
5/12 A kérdező kommentje:
14:19 -És ha nem titok, milyen készítmény használt?
2015. aug. 30. 17:16
6/12 A kérdező kommentje:
17:13 -De a petróleum, meg a gázolaj tűzveszélyes és azt mondták nekem inkább kerüljem
2015. aug. 30. 17:17
7/12 anonim válasza:
Nem kanna számra kell bele önteni. De egy ács megmondhatja mi a tuti.
8/12 gomzoli válasza:
Sajnos a készítmény pontos nevére már nem emlékszem, de "sárgaméreg" néven ismert, ha barkácsboltban, vagy háztartási boltban kutatsz, az eladó valószínűleg tudni fogja. Farágó kártevők és gombaképződés ellen hatásos.
9/12 gomzoli válasza:
Annyit még: piros kis vödörbe van gyárilag csomagolva, sárga, kristálycukorra emlékeztető állagú, vízben kellett feloldani. Én kézi permetezővel juttattam a faanyagra, beépítés előtt, szabad ég alatt. Zárt térben inkább ecsetelném, de mindenképpen úgy, hogy előtte a cserepeket megnyitnám sok helyen, hogy szellős legyen addig a padlás, míg bent vagyok!
10/12 A kérdező kommentje:
2015. szept. 29. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!