Burgonya bogár ellen van valami hatékony szer?
Cigarettacsikket egy dobozban,vízben áztatsz amíg kicsonyás nem lesz. Jó gusztustalan. Feloldod vízben a "masszát",előtte a papírt,füstszűrőt kiszeded!! Lefújod!
El fognak tűnni! Ez a legolcsóbb és leggyorsabb.
(Édesapám téeszben volt vegyszerkeverő. )
Actara/Decis/Karate/Mospilan szerek mind beváltak, Karate és Decis szer nem felszívódó ezek közül de hatásosnak bizonyultak.
Rezisztencia kialakulása miatt mindenképpen kell váltogatni a hatóanyagot.
Cigicsikkből a nikotin nem ázik ki, ami utána a permetezés során a talajba kerül, és a növény felveszi?
Lehet, hogy bogarak ellen hatékony, de ha a haszna mellett kárt is csinál, akkor mégsem olyan jó.
Csak azért kérdezem, mert nem hallottam még ezt a módszert. Nekem is van krumplim, igaz csak kiskerti mennyiség, de szerencsére nincs bogaram.
A Spilánt és a Mospilánt kb 10-15 liter vízben kell feloldani (a 4 grammos tasakot) és ha paradicsomra 5 nap a várakozási idő, akkor reális, hogy 3 napig védi a krumplit. Amúgy ez egy felszívódó szer, tapadsáfokozóval kell kiszórni, ha nincs bordóilé, vagy valami lúgos kémhatású más szer a tankban. Mivel 50 éve ugyanott veszem a permetszereket, nekem (ezek szerint megszokásból) az Actarát is kiadják, 5 ml-es ampullázott verzió fut mostanság.
A dohányból kiáztatott nikotinos permetezést azért nem mertem sosem kipróbálni, mert gőzöm nincs milyen tömény lesz, és mellé fogalmam sincs, hogy melyik növényen milyen várakozási időt kelle tartani. Az unokáimat meg nem akarom még csekély mérgező hatásnak sem kitenni.
Osztom egyébként a kérdező véleményét, hogy kemény lobbiérdekek mentén az erősebb kutyák permetszereit propagálják, jó drágán. Én is szerettem például a Bi58-at, meg a Fundazol50-et, de már a múlt... nekem sem tudnak szerezni a gazdaboltban, azt mondják menjek át Ukrajnába, ott még mind a két szer kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!