Van olyan penész eltávolító módszer amivel úgy ellehet távolítani a penészt a falról, hogy nem okoz kárt a festésben?
6-os vagyok:
abban a válaszomban elnéztem a sorszámot, az 5-ös számúnak címeztem, amit írtam, de sztem mindenki észrevette. :)
Amúgy nem is kell kicserélni a festéket mészre, csak szellőztetni kell, esetleg szigetelni a házat, mert talán hőhidak miatt lehetnek penészesek, ha pl. a koszorú nem kapott szigetelést, mint, ahogy nálunk se. :)
Ha műanyag vagy egyéb jól szigetelő ablakod van, akkor legalább 6 óránként kell szellőztetned, hogy ne legyen gond.
Vegyél egy hygrométert (páramérőt), megdöbbentő élményben lesz részed.
Nálunk a lakásban most nem is lehet soha 70 % alatti relatív páratartalmat mérni, de főzéskor meg fürdőszobai dolgok után 90 fölé is megy, 100 is volt már. (Az egészséges 40-60 helyett.)
Ha megnézel egy harmatpont-táblázatot, akkor láthatod, hogy pl. 90 %-nál szobahőmérsékleten már a levegőnél 2 fokkal hidegebb felületre is kicsapódik a pára, és indul a penész.
Automata szellőztetőre van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!