Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Van olyan penész eltávolító...

Van olyan penész eltávolító módszer amivel úgy ellehet távolítani a penészt a falról, hogy nem okoz kárt a festésben?

Figyelt kérdés
még a nyáron kifestettem a szobám és a hetekben előjött a penész pedig reggelente mindig szellőztetek legalább 10 percet és még így is terjed tovább, tudtok olyan módszert amivel úgy lelehet szedni h nem okozok kárt a falfestésben? mert elég jól sikerült a festés és nagyon sajnálom h előjött ez a penész dolog:/
2014. dec. 5. 14:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%

6-os vagyok:

abban a válaszomban elnéztem a sorszámot, az 5-ös számúnak címeztem, amit írtam, de sztem mindenki észrevette. :)

Amúgy nem is kell kicserélni a festéket mészre, csak szellőztetni kell, esetleg szigetelni a házat, mert talán hőhidak miatt lehetnek penészesek, ha pl. a koszorú nem kapott szigetelést, mint, ahogy nálunk se. :)

2014. dec. 5. 22:10
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Ha műanyag vagy egyéb jól szigetelő ablakod van, akkor legalább 6 óránként kell szellőztetned, hogy ne legyen gond.

Vegyél egy hygrométert (páramérőt), megdöbbentő élményben lesz részed.

Nálunk a lakásban most nem is lehet soha 70 % alatti relatív páratartalmat mérni, de főzéskor meg fürdőszobai dolgok után 90 fölé is megy, 100 is volt már. (Az egészséges 40-60 helyett.)

Ha megnézel egy harmatpont-táblázatot, akkor láthatod, hogy pl. 90 %-nál szobahőmérsékleten már a levegőnél 2 fokkal hidegebb felületre is kicsapódik a pára, és indul a penész.

Automata szellőztetőre van szükséged.

2014. dec. 7. 08:51
 13/15 A kérdező kommentje:
Közben kipróbáltam a savot nagyon jó csak rá kellett fújni és nyomtalanul eltüntette a penészt és még ki sem fehéredett szerencsére mert azt a fajtát választottam ami nem fehérít szóval tök jó, kiváncsi vagyok h meddig tartja magát a dolog főleg h holnaptól veszek egy páramentesítőt:)
2014. dec. 7. 21:01
 14/15 anonim ***** válasza:
Az automata szellőztető annyival jobb, mint a páramentesítő, hogy olcsóbban van jobb hatásfoka, plusz az egészségre káros szén-dioxidszintet is lecsökkenti. Mivel ha a páratartalom magas, akkor ezzel párhuzamosan a CO2 is nyilván túlmegy az egészségesség határán.
2014. dec. 7. 21:34
 15/15 anonim válasza:
vegyél a boltban nekem színes falam van és egyszer nekem is kicsit bepenészedett de nem lett semmi baja a festésnek a penészölőtől
2014. dec. 22. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!