Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Legyek százai a ház külső...

Legyek százai a ház külső falán. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Néhány hete azt vettük észre, hogy a szúnyogháló ellenére 10-20 légy bejön naponta. Rájöttünk, hogy az ajtón, velünk jönnek be. Akkor láttuk, hogy a ház falán elég sok légy van. Azóta megháromszorozódtak. Már úgy jövök be, hogy elhessegetem őket az ajtó környékéről, de rengeteg van már. Lassan félelmetes. Bent nincsenek, de azért nagyon durva mennyiség van a házfalon. Azóta van, amióta a környéken állatokat tartanak, de nem volt eddig ennyi!!! Mit lehet tenni? Már imádkozó sáskáink is vannak az ajtó körül, akik eszik a legyeket, de hát...azt hiszem az a kettő kevés lesz.:) Valakinek van valami ötlete?

#ház külső falán
2014. okt. 10. 08:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg rajzanak most. Próbálj meg arra odafigyelni, hogy semmi olyan ételt ne hagyj elöl, ami esetleg vonzaná őket. Megpróbálhatod a házfalon lefújni őket valamilyen rovarirtóval. Nekem a Protect légy és szúnyog eddig bevált. Ha nem segít semmit, lehet rovarirtókat hívni is.

OFF:

Sokkal viccesebb lett volna, ha a "Mit tegyek?" helyett úgy teszed fel a kérdést, hogy "Mitévő legyek?"

2014. okt. 10. 09:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha annyira zavar, akkor leginkább valami éjszakai fénycsapdával lehetne megfogni őket. Ezzel az a gond, hogy hasznos éjszakai rovarok, lepkék is beleszállhatnak...

Esetleg ha ráérősebb vagy, akkor nappal babrálhatsz ilyesmivel:

Valami mély "tartály" aljára teszel büdös cuccokat vagy intenzív aromájú kajákat, amikre nagyon mennek a legyek. Pl. gyerek sz..ros pelenkája, záptojás, romlott nyers hús, ételmaradékok megmelegítve (melegítve jobban szaglanak...), stb...

Odateszed ezt a legyek közelébe, és vársz sokáig, hogy rámenjen minél több légy. Ha már sokan vannak, akkor gyorsan letakarod, hogy ne bírjanak kirepülni. Eztán kis résen chemotox-ot fújsz be, és lezárod, vársz pár órát, míg kihalnak.

Majd újra kinyithatod, és várhatod a következő turnust...

Tartályként valami hordó, vagy a család kukája tökéletes. Vödör is lehetne, de az túl a alacsony, nem bírnád úgy letakarni, hogy ne repüljeenek ki belőle sokan közben....

2014. okt. 10. 09:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jók! Ki fogom őket próbálni! Ha van még valakinek tippje, nagyon szivesen veszem.:)

Első: a mitévő legyek eszembe sem jutott, de jót nevettem.:)))))))

2014. okt. 10. 09:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Láttad az omen című filmet? Hívj ördögűzőt!
2014. okt. 10. 12:35
 5/8 anonim válasza:
100%
Hát lehet venni azt a ragasztós légycsapdát is amire rászállnak és utána ráragadnak, lehet hogy nem olyan hatékony de azért megcsappanhat a számuk tőle valamennyire!
2014. okt. 10. 13:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem büdös dolog kell a csapdába, hanem valami alkoholos dolog.

Egy flakon (legjobb a szűk nyakú üveg), bele egy deci jobb minőségű sör (a nagyon olcsókat nem szeretik ők sem), két evőkanál cukor, összerázva, hogy a cukor feloldódjon.

Nem tudom, hogy mennyire műxik így a falon, nálam a szőlőn a darázscsapdák mindig tele vannak léggyel, néha az üveg kétharmadáig, a darazsak nem szeretik igazán.

A hideg miatt vannak sokan, talán odatűz a nap, ezért ott gyülekeznek. És azért mennek be egyből, mert érzik az ajtón kiáramló meleget.

2014. okt. 10. 15:23
 7/8 anonim válasza:
100%
Borosüveg aljában hagyj egy korty bort és rakd az ajtó mellé :) nem kell drága bor jó a budget 250Ftos(én véletlen jöttem rá házibuli után erre a módszerre)
2014. okt. 10. 15:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötleteitek vannak, köszönöm szépen mindenkinek!!! :) Mennek a zöld kezecskék.
2014. okt. 10. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!