Mit használjak tetű ellen a gyümölcsfákra? Melyik a leghatásosabb?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehet őket kiirtani. Pedig csak 5 db fáról van szó (alma, körte, szilva, barack).
Használtunk már 2 fajta permetet (az egyik Carate volt, másikat nem tudom már) a leírásuk szerint, és még mindig vannak. Meg persze teli van a kert hangyával is. Ezért már nem tudom, mit tegyünk.
Hangya ellen mindenki azt mondja, nem lehet mit tenni, irtsuk ki a tetűt, és kész.
Ötletek? Előre is köszönöm!
Nem a fán van neki a hangya, hanem az egész kertben.
Nálam is, mondjuk. Bárhol a földbe vágom a kapát, nagy valószínűséggel elkezdenek futkosni. Megrágják az érő gyümölcsöket, meg az oltványaim rügyeit kieszik, retket alig sikerült tőlük párat megmenteni, palántákat is eszik, stb.
Én Mospilant használtam idén, többek között a levéltetűket is levitte a fákról. (Az Actara idén már II. kategóriás, és mióta folyékony, szerintem nem is olyan hatásos, fórumon is többen írták ezt a véleményt.)
Köszönöm a sok választ!
A Mospilant kipróbáljuk. De azt ugye lehet ilyenkor is permetezni, amikor már a gyümölcs van a fán?
És a betiltott szert inkább nem próbáljuk ki, mert van egy egy éves gyerek is a családban, így inkább azt mellőzzük. Azért köszi!
A Mospilan ÉVI-je gyümölcsökre 14 nap, azaz ne menjen olyan gyümölcsre, amit 2 héten belül enni akartok. A fához közeli egyebekre se, mint málna, karalábé, stb.
Az Actara nincs betiltva, csak neked nem adják oda, mert túl hatásosnak találták, ezért eltiltották tőle a nép egy részét. Az EU-tagállamok többségében ilyen dolog, mint a II. kategória, nincs.
Mondjuk, léteznek direkt levéltetűirtó szerek is, mint Pirimor, Teppeki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!