Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » A bors tényleg hatásos az...

Titán1234 kérdése:

A bors tényleg hatásos az egerek ellen?

Figyelt kérdés
2014. márc. 11. 20:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

a helyzet az ezekkel a házilagos humánus módszerekkel, hogy rettentő cukik a kis cserepek a felfüggesztett szalonnával meg az ágaskodó egérkével, és a féldióval kitámasztott is, amint kieszegeti belőle a diót a kis cincogi, de bakker, ha megfogtam, mit csináljak vele?

eresszem szabadon..? hát visszajön, de legalább nem egyedül, hanem a kis társaival együtt, tapasztalati tény.

vigyem el jó messzire? onnan is visszatalál, nem tudom hogyan, de tuti gps-e van, visszajön garantáltan. mert annak oka van, hogy eljött a korábbi élőhelyéről...

csapjam agyon? én aztán biztos nem. fojtsam vízbe? pláne NEM. adjam a szomszéd macskájának, hogy ő tépje szét? na az aztán tényleg "humánus"... látta már valaki, hogy mit művel a macska egy egérkével? az minden, csak nem humánus.

vigyem be egy állatkereskedésbe? ott is táplálék lesz kígyónak, patkánynak... az jó nekünk? megnyugtató a tudat? fenét.

de akkor mit tegyek vele? tény, hogy az egér kártékony állatka, mindent összejár, megrág, összepiszkít, és az ürüléke fertőzéseket terjeszt, különösen a vizelete lehet veszélyes, pl. az agyhártyagyulladás kórokozóját is hordozhatja... ez mennyire megnyugtató?

konklúzió: a kártevőket irtani szükséges, mégpedig gyorsan - mert rendkívül szaporák -, és hatékonyan, erre pedig az irtószerek a legalkalmasabbak, szerintem. a hatásmechanizmusuk ismert, ún. mumifikáló hatóanyagot tartalmaznak, hamar végeznek a rágcsálókkal, csak arra kell figyelni, hogy előtte kikutassuk, merre fészkelték be magukat az önkényes lakásfoglalóink, hogy tudjuk, hol kell majd pár nap múltán keresnünk a tetemeket, és lényegében ennyi. van ennél kulturáltabb megoldás? kétlem.

jó, a cserepes-elengedős metódus aranyosabb, igaz; de könyörgöm, minimálisan se hatékony, hiszen aki próbálta, pontosan tudja, hogy igenis visszatérnek az egérkék, és kezdődik minden elölről, vadászhatjuk őket a végtelenségig, de el nem tűnnek csak úgy, önkéntes alapon.

2016. jún. 8. 22:57
 12/14 anonim ***** válasza:
81%

hogy miért is írtam le mindezt? mert minden egyes egeres kérdésnél - itt is és máshol is - belebotlok ebbe a cserepes módszerbe a féldióval, és komolyan mondom, kiakaszt, mert fogalmam nincs, hogy ki veszi a fáradságot, hogy mindenhová beírja, de én is bedőltem neki, ahogy kell - és pont a humánussága meg az aranyossága miatt indítottam ezzel a lájtos módszerrel a magam csatáját a természettel (apropó természet, hogy kerül egyáltalán egy egér a tízemeletes panelbe?!), és csúnyán alul is maradtam, márpedig egy panelben nem babra megy a játék.

ha sokáig szórakozom ugyanis a hiábavaló egérhajkurászással, szépen ellepik közben az egész házat; na persze az is kérdés, hogy hány szomszédon mehetett keresztül vajon, míg felért a legfelső emeletre egy házi (vagy mezei) egér? gondolom, mindegyiken, és ha azok is elszórakoztak a cserepes-befőttesüveges módszerrel, az alatt az egérpopuláció megsokszorozódhatott már jóval az előtt, míg hozzám felért volna, szóval... idő az nincs a komolytalankodásra. ezt jó lenne, ha mindenki átgondolná, mielőtt módszert választ.

jah, és nem említettem fentebb a ragasztós csapdát, ami tényleg kegyetlen módszer, ami pedig az élvefogós csapdákat illeti, hát, lásd fentebb: ott ugyanúgy adott a dilemma, hogy mi legyen a befogott példányokkal (elengedem, visszajön; agyoncsapom... eh dehogy csapom agyon, az milyen durva lenne már!).

ja és van a másik kedvencem, a macskás tanács, az is priceless, hiszen most komolyan, létezik a földön ember, aki ne hallotta volna életében soha, hogy az egér természetes ellensége a macska? ha mást nem, hát a Tom & Jerryt minimum látta gyerekkorában, szal tudja ezt mindenki, így tökfelesleges mindenhová odavetni, hogy "tartsál macskát", mert abban minden van, csak érdemi infó nincs; ha tudnék macskát tartani NEM kérdezősködnék, hanem szereznék egy cicust. ha NEM teszem, annak oka van; pl. sokat utazom, vagy allergiás vagyok rá, vagy bármi, de hogy nem arról van szó, hogy NEM tudom, hogy a macska megfogja az egeret, arra mindenki mérget vehet ("mérget", hihi;) egyszóval, ez is felesleges tanács, totálisan haszontalan... akinek nincs macskája CSAK emiatt úgysem fog telepíteni egyet, és ne is tegye csupán emiatt, hiszen a macskáról is gondoskodni kell, az is érző lény, vagyis egérfogó biorobotként tartani szintúgy nem túl "humánus", ha már itt tartunk, nem igaz?

2016. jún. 8. 23:33
 13/14 anonim ***** válasza:
88%
és akkor, hogy az eredeti kérdéshez is hozzászóljak: sima borssal nincs tapasztalatom, csak a borsmentáról - abból is a herbáriás szálas teáról - tudok írni, nálunk bevált, miután megszabadultunk az egérkéktől, azzal szórtuk be a vizesblokkok csöveinek környékét körbe-körbe, és azóta nem tértek vissza (lekopogom). állítólag jó még a terpentin is - festékboltban kapható és nagyobb hiperekben is -, de azt nem próbáltam, mert a konyhában kellemetlen lenne azt szagolgatni, a borsmenta sokkal kellemesebb. :)
2016. jún. 8. 23:39
 14/14 anonim válasza:
78%
Mi használtuk a cserepes megoldást.Aztán anyoncsaptuk az egeret.Gyors halál... Vissza se jött többet....
2017. aug. 30. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!