Hogyan lehet a katica bogarakat távol tartani?
A válaszadónak üzenném, hogy ha annyira szereted őket, akkor szívesen küldök neked vagy ezer darabot, ugyanis a házunk fala tele van vele kb. két napja és beférkőztek a szobánkba is, ráadásul úgy, hogy szúnyoghálónk van!!!
Amikor elvétve talál az ember egy-kettőt, akkor persze nekem is csak egy kis ártatlan állat, viszont amikor nem tudsz kimenni nappal az udvarra, mert még a füledbe is belerepül, este meg nem tudsz aludni, mert több száz köröz a fejed fölött, hát nem hiszem, hogy akkor is ez lenne a véleményed...Ráadásul rettentő büdösek is!
A kérdezőnek üzenném, hogy nem tudom, hogy lehet távol tartani őket, de ha találsz rá megoldást, írd meg! Sok sikert!
Az én párom egy zöld műanyag dobozba gyűjtögeti és dobálja ki a házból, de napi 100 özönlik elő az ablakrésekből .
Áááááááááááá, kopognak az ablakon meg a lámpán.
Olyan mint a Hitchcock Katica című film. :)
Fele Harlekin fele normál katica.
Mitől van ez?
A piros (magyar) katica még csak rendbe van, de a sárga (ázsiai) az adja. Emeletes mokka színű házunkon, naponta kb 1000db is megjelenik. Egyetlen teraszon ma ebéd időben lecsaptam vagy 500-at élóra alatt... De jönnek a poloskák, fülmászó utánzatok meg amiket nem is tudok. Ez az invázió ami most van, példátlan.
A legegyszerűbb megoldás az elektromos rovarcsapda, igaz szobán belül (azaz be kell másznia a retkeknek), de begyűjt 20-30at nálam naponta. A fülmászó soha nem megy bele, azt megfogom hurkapálcikával és belerakom. Jó füstszagú a szoba de még mindig jobb mint ha tombolna a biodiverzitás...
Kívülre holnap jön az erősítés, ipari rovarcsapda a teraszra, és egy ugyanolyan kicsi ami most van, a velem is szomszédos közlekedőbe. A beltéri rovarcsapdát 1ébként délután indítom hogy estére csökkenjen a rovaráradat, a kintit is úgy fogom üzemelni, mert amikor kezd hűvösödni és lemegy a nap 90%-ban elbújnak a retkek, és ezalatt a pár óra alatt a csapdában szép fogásra számítok. Éjjel csak néhány fog bele menni várhatóan.
1kolesz szobára 1rovarcsapda, a legalapabb az 6k körül megy szvsz megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!