Harlekin katicák rajzása a ház falán és az ajtóban. Mi a teendő?
3 napja jelentek meg, 300-400 darab..semmi különösebb okuk itt lenni, csak megjelentek. Próbáltam őket domestosos vizes spricnivel lefújni, de hatástalan..cukros víz nem vonzza őket. Már seprűvel próbáltam a falhoz neki nyomva megölni őket, de ez sem túl tökéletes.
Kertes ház, Borsod megye.
Egyéb ötlet?
Védekezés
Ha teljesen biztos abban, hogy harlekinkaticát talált, el lehet pusztítani az egyedeket, de mivel a harlekinkatica a permetszerekre nem túl érzékeny, a legjobb megoldás az, ha összeporszívózza, vagy más módon begyűjti őket, papírba csomagolja és elégeti, vagy egyéb módon pusztítja el. A késő ősztől kora tavaszig terjedő időszakban a katicák anyagcseréje úgy lecsökken, hogy a rovarirtók ellenük alig hatnak. Az ellenenük való védekezés első lépése, az ablakok, ajtók körüli rések - ahol a katicák bejuthatnak - eltömítése szilikonnal, vagy egyéb hasonló anyaggal. Ha szükséges tegyünk hálót az ablakokra. Legjobb, ha a valamilyen piretroid tartalmú rovarirtót azelőtt használjuk, *mielőtt* a katicák a lakásba bejönnének így ez kémiai gátként fog működni a következő évben. Az ajtó- és ablakkereteket, falon áthaladó csöveket, vezetékeket érdemes bepermetezni. Az ilyen rovarirtó szerekkel mindenképpen óvatosan bánjuk, és tartsuk be a használati utasítást mivel ezek veszélyes anyagok! Kérjük alaposan nézze meg az állatokat mielőtt elpusztítja őket, a telelésre vonuló katicacsoportokban más, őshonos, fajok is előfordulhatnak.
Ennyit találtam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!