Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Miért nem megy bele az egér a...

Miért nem megy bele az egér a csapdába?

Figyelt kérdés

3 napja vettem észre, hogy egér van a házban. Egyről beszélünk csak, akkor nem volt otthon csapda, de másnap már ki is raktam. Ez a második nap, hogy kint vannak. Ragasztós egércsapdát vettem (tudom, hogy nem a leghumánusabb, de irtózok tőle és meg szeretnék tőle szabadulni minél előbb, a szenvedésének viszont amint csak tudok, véget vetek, hogy ne tartson sokáig!). Kartonra kentem ki, szalonnát tettem a közepébe. Egyet oda tettem, ahol a lyuk van, amin keresztül bejön, a másikat a ,,kedvenc" helyére tettem. Két nap telt el, mégsem fogta meg. Esténként hallom, ahogy kapar és randalírozik, valamint látni is szoktam. Van valakinek valami ötlete, hogy miért nem megy bele, vagy mit csináljak másként? Nem szeretném, hogy nagyobb kárt tegyen, vagy esetleg elszaporodjon. A házban rend van, azóta még inkább figyelek rá, gondolom a meleg miatt jött be...

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

okt. 24. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Mert már ki vannak okosodva .
okt. 24. 20:46
 2/6 anonim válasza:
100%
Próbálkozhatsz méreggel vagy a youtube-on vannak fenn videók hogyan tudsz egyszerű csapdákat összetákolni (olyanok is vannak amik élve fogják el).
okt. 24. 20:52
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Egér fogásra a legjobb a palack egy kis kenyérrel úgy hogy a vége felé lejtsen bele mászik a kenyérért és nem tud kimászni mert a palack vége felé lejt. Sok egeret fogtam így anno. De van olyan is hogy a befőttes üveget kitámasztod egy fél dióval bemászik az üvegbe és amikor enni akar a dióból kilöki a diót az üveg szája alól és az üvegben marad az egér ez is jól működik
okt. 24. 20:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden ősszel küzdök az egerekkel. Van már rutinom úgymond.

A ragasztó semmi. Engedd el. Azzal az életbe nem lehet egeret fogni.

A lecsapós, agyoncsapós klasszikus csapda olyan vagy-vagy kategória.

Nálunk az élvefogó jött be nagyon. Mezőgazdasági boltben vettem 1500Ft-ért.

Bele egy darab szalonna, mini, csak a szagáért. Volt, hogy 10 percen belül megfogta az egeret. A nagyon max az 1 nap volt.

okt. 25. 09:21
 5/6 anonim ***** válasza:
58%
Próbálj meg dióbelet tenni a csapdába.
okt. 25. 12:35
 6/6 anonim ***** válasza:
58%
Nálam a hagyományos lecsapós egérfogó jött be, dióval. Még a 3 éves avas dióra is úgy rámennek, hogy alig van időm letenni a kezemből, már ugranak. :)
okt. 25. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!