Mivel tudom eltüntetni a patkányokat a vályog falból?
Adott egy családi ház,amihez közvetlenül tartozik egy mellék épület. Elég nagy. Abban a helységben szét van fúrva a fal,több helyen,egyértelmű patkány van bent a falban,néha reggelre új túrás kupac van illetve párszor hallottam is az utolsó szobában,aminek a túlsó fala már a melléképület.
Szóval amivel próbálkoztam. Élvefogó csapda,benne sajt,mogyorókrém... Ragasztós csapdák 4,benne sajt,szalámi,méreg. Gipsz cukor keverék,mellette víz.
Illetve a kutyát naponta többször beengedem,de éjszakára nem hagyhatom ott,mert szó szerint lebontaná a falat,kikaparná a falból,de félek hogy nagyobb kárt tenne mint a patkány(ok).
Az az érzésem,hogy ez,vagy ezek a patkányok nagyon nem kaját keresnek,csak téli pihenőhelyet,mert semmihez sem nyúlnak. Méreggel 2 féle hatóanyagúval is próbálkoztam,mind a 2-ből van kirakva. Mit rontok el?
Nagy kockás méreg is van kint,amit csak úgy magában rátettem egy kartonra. El sem viszik. Tudom,hogy az sem jó ha beraktároz,de legalább látnám h éhes.
Esetleg még azon gondolkoztam,hogy ragasztót nyomkodjak a lyukakba ahol közlekednek? Több ilyen van sajnos.
Vadászgörényes megoldás is opció,de 100.000 körül mozog,ezt még nem tudom bevállalni.
Lehet, hogy már fogyatkozik a számuk a méregtől, csak a fészekben pusztulnak el, nem látod.
Méregből a pép formátumú jó, ebből is a brodifakum hatóanyagú. Pl.:
Drótra fűzz fel párat (középen átszúrva), hogy ne egy hordja haza, hanem csak ott tudják enni.
Vagy csapdázz, hagyományos lecsapóssal szoktam, mint az egérfogó, csak nagy. Nálam a rákötött almaszelet bizonyult a csodafegyvernek, miután előzőleg az égvilágon semmire nem mentek rá, erre meg azonnal, több alkalommal is. A csapdának az az előnye, hogy látod, ha megfogtál egyet, és van sikerélmény, a méreggel ellentétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!