Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Lehet-e egér a házban vagy...

LKTimi kérdése:

Lehet-e egér a házban vagy összekeverem valamivel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérlek segítsetek...1 éve vettünk egy kertes házat. Ősszel fogtunk egy egeret,azóta három egér ragasztó is van kihelyezve,amik üresek. Vettünk a tulajdonos által ajánlott egér riasztót is. A kérdésem az lenne,hogy lehet-e egér bent a házban vagy át tud-e esetleg járni? Vályogház gipszkarton szigeteléssel. Minden hónapban egyszer találok egér ürülékre hasonlító barna,száradt valamit egy vagy max 2 darabot. Én annak gondolom, viszont mivel sűrűn takarítok,nem tudom, hogy hogy szárad meg ennyire gyorsan? Vagy nem is az? Teljesen el vagyok keseredve, mert nagyon félek tőlük,kisgyermek is van. Se más nyoma,szaga nincs.

Valaki tud érdemben segíteni,hogymi lehet a megoldás,mi lehet ez?

Köszönöm előre is.

júl. 27. 17:41
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Ahol egér van a házban, annak vannak jelei.

Lehet hallani a tevékenységét, megtalálod a rágásának, mozgásának nyomait, lyukat a falban, és nem utolsósorban az "egérszag" is árulkodó lehet.

A "fekete rizsszem" lehet egérürülék - nem tudhatjuk te mit találtál.

júl. 27. 18:13
 2/10 A kérdező kommentje:

Semmi nyoma sem rágásnak,sem lyukaknak. Ahol ősszel bejöttek,a padlásról,egy vezetéken keresztül, azt megszüntettük. Egér szag sincs.

Sajnos képem nincs,ha lesz,teszek fel.

Ezért érdekes,hogy egyáltalán az e. Egyébként ilyen barnás színű és teljesen száraz.

Köszönöm a választ.

júl. 27. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet egér a házban persze. Nyáron azért ritkább.

Vályog azért gáz, mert átrágja magát.

Gipszkarton nem szigetelés, max burkolat, és vályognál szerintem gáz ha belül gipszkartonnal van elfedve, ott lehetnek más gondok is, mint pl penészedés, ha vizesedik a fal.

A karton felszerelése is kérdés, ha vázra van téve, akkor mögött vígan tudnak közlekedni.

júl. 27. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a hármassal. Az egér a vályogfalba be tudja rágni magát, járatai lehetnek a falban, mert a vályog ebből a szempontból puha. A gipszkarton mögött is bőven lehet neki hely.

Ha nagyon aggódsz, hívj rágcsálókra szakosodott szakembert. Masik ötlet, hogy fogadj be egy macskát a házba (ha még nincs). Ha nem is nagy vadász, a jelenléte elriasztja a rágcsálókat. Vagy van olyan kutyafajta is, amelyik kifejezetten jól vadászik rágcsálóra.

A ragasztós dolgot viszont kérlek ne használd, nagy szenvedést okoz az állatnak. Tudom, hogy az egér kártevő, de inkább valami kíméletes módszert kellene találni, ha te akarod megfogni.

júl. 27. 22:23
 5/10 A kérdező kommentje:

Óh..kérdés, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Nem terveztük a gipszkartont megbontani...a rágcsáló írtó jó ötlet, köszönöm!

2 cica van illetve egy vadászó kinti-benti kutyus,meg ugyeaz elektromos riasztó is ott van még. Azt hittem mindent megtettem a kártevő ellen. :( Valószínűleg akkor úgymond ki és bejárhat hozzánk.

Rendben, keresek kíméletesebb megoldást,köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

júl. 27. 22:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyaron nincs eger. Osszel kell figyelni de ha van macska akkor ritkabb. Osszel kell csapdazni macskazni es rendben lesz. Nem mondom h hozza fogsz szokni de en pl nem csinalok belole ugyet. Ossze kell fogdosni es kesz. Kajat elzarni, rendet tartani. En egerragasztot hasznalok.
júl. 28. 08:29
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen,ezért nem vagyok benne biztos,hogy egér ürülékkel találkoztam,főleg,hogy semmi más nyoma nincs és csak egy darab..

Igen,a rendre és tisztaságra figyelünk.

Nagyon parázok tőlük,de tudom,hogy kertes háznál előfordulását.

Van elektromos riasztó,kutya,cica és egyenlőre ragasztó.

Köszönöm szépen a választ.

júl. 28. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahol egér van, ott nem egy-két darab ürülék van. Volt szerencsém látni, hogy egy egér is mennyit képes termelni.
júl. 28. 15:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb látod az ürülékszerűséget, fotózd le, és keress rá a neten egér ürülék képekre és hasonlítsd össze a fotóddal. Lehet, hogy nem egér.
júl. 28. 20:44
 10/10 A kérdező kommentje:

[link]

Sikerült képet feltöltenem, ma ismét találtam egy darab ilyen egér ürülék szerűt. Szerintem méretben, kinézetben stimmel. Színe talán azért ilyen,mert nem friss? Vagy mi lehet ez?

aug. 5. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!