LÓTÜCSÖK ellen melyik a leg jobb talajfertőtlenítő, amit lehet kapni?
Próbálkoztam már nematódával, a forgalmazó növényvédelmi képviselőjével előtte megtárgyaltam a felhasználás pontos módját.
Hát annyi lótetű soha az életemben nem volt még, mint abban az évben... Pedig már igen régóta kertészkedem... Látványosan megugrott a számuk.
Nagyjából egy hatásos talajfertőtlenítőt ismerek, a Szerbiából beszerezhető Radar (más néven Galition) nevű szert.
Ha nem akarsz tízezreket rákölteni, meg az egész kertedet beszórni méreggel, akkor meg vegyél Arvalint. (Nem tudom, van-e még 10 dekás, ha van, az is elég.)
Ebből a földfelszínre is lehet elszórni, ahol nincs olyasmi, amit hamarosan fogyasztasz. De a lényeg, ami fárasztó és munkás, ám a leghatásosabb, miközben olcsó: egy héten kétszer menj végig a kerten (lehetőleg reggel), és ahol friss lyukat látsz, tegyél bele 2 szem Arvalint. Főleg eső után látni, hogy hol van új lyuk. Nekem így sikerült minimalizálni a számukat. (Persze, a szomszédból folyamatosan jön utánpótlás, de szinten tartom a számukat, nem szaporodnak el.)
Jók a mérgek is , de a mosószeres víz az nagyon jó és olcsó.
Ahol kifúr oda önteni kell és menekül kifelé nagyon gyorsan.
A sima mosogatószeres víz, és nem kell sok bele még annyi se mint a mosogatásnál.
Hatásosabb mint a méreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!