Kullancsokat miért nem irtják vagy találnak már ki valamit ellenük?
Azért mert nincs olyan szer, ami specifikusan csak a kullancsokat pusztítaná el, hanem minden mást is.
Évek óta hallgatjuk nagyjából minden tavasszal, hogy ilyen-olyan invázió lesz, nagyon sok a kullancs, enyhe volt a tél stb... Mégis egy kezemen meg tudom számolni, hányat találtunk négyünkben az elmúlt 5 évben, pedig járunk sok felé, ahol állítólag húdesokvan
Egyetlen állat eszi szívesen, a gyöngytyúk. Ha van rá lehetőséged.
Van egy magyar találmány ellenük, de valamiért elkaszálták.
Más megoldás sajnos nem nagyon van.
Nálunk is rengeteg van, pedig nem a világ végén élünk, Budapest agglomeráció, és hetente nyírom a füvet. Szerencsére még csak a macskában találtam, hiába volt rajta nyakörv (azóta váltottunk és már nincs benne), de innen tudom, hogy rengeteg van, mert napi négyet hazahozott a cic.
Amíg nem találtunk jó megoldást a cicának, addig a Tickless baby ultrahangos riasztót tettük a nyakörvére, az eredetileg babáknak van. Macskának kényelmetlen volt használni, de azon kívül működött, úgyhogy azt esetleg tudom ajánlani.
"Egyébként az agyhártya elleni oltás jelenleg nem is kapható"
Melyik?
Minden este fürdésnél át kell nézni és azonnal kiszedni. Elvileg az első 24 órában még nem tud fertőzést átadni.
Amit ellenük lehet tenni:
zokniba tűrt hosszú nadrág és
olyan kullancsriasztó szer, aminek magas a dietil-toluamid tartalma (annak idején a biológia tanárunk azt mondta 30% legyen benne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!