Leanderen lévő tetveket (fehér színű) mivel lehetne ki irtani?
Tetűírtó vegyszert vegyél
Mezőgazdasági boltokban, barkács boltokban lehet kapni
A kemotox hülye ötlet, az a növény leveleit is kinyírja
Olyan nem létezik, hogy a Mospilan ne öljön meg minden tetűt első kezelésre, ha értelmes módon használják.
Mutass már 1-2 fotót azokról az állatokról, hogy tudjuk, miről van szó.
Ha beazonosítjuk a vadállatot, akkor le lehet írni, hogy hogyan kell ellene a Mospilant használni.
Nem lehet, hogy elpusztult pajzstetvek kiszáradt páncéljai ellen hadakozol? Azok ilyen fehéresek.
5
Akkor talán nem valami teljesen alkalmatlan módon kellene irtani a tetveket. Kapható kb. 100 féle rovarirtó, ami a növénynek nem árt, csak a tetveknek.
Jól tippeltem, ezek pajzstetvek. Szerintem, így a nem túl jó kép alapján, már nem élnek.
Úgy lehet megnézni, hogy élnek-e, hogy körömmel eltolod őket. Ha nedves foltot hagyva csúsznak el, akkor élnek. Ha simán és szárazon leválnak, esetleg valami fehér por marad ott a helyükön, akkor már az örök világosság fényeskedik nekik. De a kiszáradt pajzsuk egy évig is ott lehet, nem fognak elpárologni. Ha zavar, akkor majd egyszer, ha megázik a leander, és a pajzsok feláznak, egy festőecsettel próbáld meg lelökdösni a nagyját, utána meg vízzel mosasd le, ami levált.
Ha mégis találsz köztük élőt, akkor meg el kell olvasni a Mospilan használati utasítását, és/vagy meg kell kérdezni itt valakit (mondjuk, engem), hogy hogyan kell leandert permetezni. Olyan nincs, hogy helyesen használva egy permetezés ne vigye le őket.
Köszönöm a válaszod, még vannak élő példányok. Szerinted hogyan kellene permetezni?
A gazdaboltban úgy javasolták, hogy a 4g kiszerelést keverjem el 3l vízben, permetezzem le és a maradék szerrel öntözzem meg a földjét. Úgy gondolom alaposan lepermeteztem, alulról, fölülről a leveleket a törzset is, minden irányból úgy hogy már folyt le a levelekről a szer.
Hát, akkor itt megáll a tudomány. Annak vinni kellett volna. Én 10 l-hez szoktam 4 grammot (vagy inkább 0,2 grammot fél literhez, és Spilant, ami ugyanaz, csak más néven), persze tapadásfokozóval, és még nem volt olyan, hogy lett volna túlélő.
Lehet, hogy ha látom a permetezést, valami feltűnt volna, de így leírás alapján semmi olyasmit nem veszek észre, ami indokolná a hatás elmaradását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!