Hogy tudnék megszabadulni a darazsaktól a padláson?
Befészkelték magukat. Nem nagy a fészek, egy pingponglabdánál alig nagyobb. Közvetlenül a tető alatt van a padlástérben.
Nyáron nem is mertem őket nagyon piszkálni, állandóan nyüzsögtek, röpdöstek a fészek körül. Azt gondoltam, hogy ha majd jön a hűvösebb idő, eltűnnek és majd akkor kidobom a fészket.
De sajnos nem! Most is ott vannak, csak nem röpdösnek, hanem gubbasztanak a fészken. Eléggé meg vannak merevedve, de látszik, hogy élnek, mozognak.
Ha így piszkálom őket, nem fognak felrepülni? Vagy várjam meg amíg fagy, hátha akkor elpusztulnak?
Ha egy konkret feszek van akkor aeriszolos darazsirto.
Egyebkent en tavasszal korbe szoktam fujni az egesz padlast Neopernin hangyairtoval. Tavoltart minden darazsat.
Darázs vagy méh?
Ha utóbbi akkor ne öld meg őket, ha nagyon zavarnak akkor hívj egy méztermelőt, hátha kell nekik
Akkor tényleg csak lefújod őket és jónapot.
Vastag ruhában és valami jobb maszkkal, ha esetleg támadnának, illetve a darázs irtó eléggé ártalmas az emberre is
Igen, télre eltűnnek. Csak a királynők telelnek át, elbújva valahová. Nálam már üresek azok a fészkek, amiket mostanában láttam, a dolgozók elhullottak. De ilyen hűvösben már azok is röpképtelenek, amik még élnek.
Én idén is lefújtam sima légyirtóval vagy 30-40 fészket, némelyik tenyérnyi volt. Reggel kell, mikor otthon vannak, és még nem repülnek. Akkor viszonylag sok időbe kerül nekik, mire megindulnak. A fújás után várok 5 percet, aztán lelököm és összetaposom a fészket. (Ha nem taposom össze, a bebábozódottak még kikelhetnek.) Ebben csak egy veszély van: ha a padláson a fészek alá állsz fújáskor, és a darazsak a nyakadba potyognak.
Nyáron az ilyen apró fészkeket, amikben csak pár darázs van, simán egy munkáskesztyűvel összenyomom, reggel, mikor még merevek a darazsak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!