Patkányok ellen mi a leg hatásosabb?
“Sajnos már pép már sokat ér. ”
Kifejtenéd?
A pépnél jobb nem nagyon van. Esetleg a vadászgörény.
Viszont ha sok van, akkor hiába pusztulnak a patkányok a péptől, ha jönnek újak.
A patkányok spájzolnak, tehát lehet, hogy egy elhordja az összeset a fészkébe, a többinek nem jut, tehát azt látod, hogy fogy a cucc, a patkány meg nem. Én úgy szoktam, hogy egy drótra felfűzök párat, mert akkor nem tudják elhordani, hanem csak helyben elfogyasztani.
Brodifakum hatóanyag jobb a bromadiolonnál, ilyet vegyél.
Dehogy rohangál.
A brodifakum véralvadásgátló. Ha a patkány megeszi, akkor egy egészen apró mikrosérülésen keresztül is elvérzik. Olyanokra kell gondolni, mint hogy nekünk is a szánkban naponta több apró sérülés keletkezik az ételtől, vagy a nyelvünket megvágja a fogunk éle, stb., amiket észre se veszünk, mert gyakorlatilag azonnal megalvad a vér, még az ízét se érezzük meg. De a méreg hatására lassan és folyamatosan szivárogni kezd.
A patkány a vérveszteségtől csak fáradékony lesz, feltehetőleg semmi mást nem érez, csak egyre inkább mindig aludni akar, végül nem ébred fel. Több nap, mire egyáltalán tünete lesz, ezért se ő, se a több patkány nem hozza összefüggésbe a méreggel.
Amúgy én is használok lecsapós csapdát (már az ára miatt is az a legjobb, azon felül, hogy kíméletes), de abba nem mindig mennek bele. Kutyatápra se. A dió még jobb valamivel. (Nálam csak ritkán van patkány, de előfordulnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!