Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Milyen rovar lehet ez?

Milyen rovar lehet ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem rég csótány problémával küzdöttünk, most ők eltűntek szerencsére. Ma vettem viszont észre ezeket a picike, pontszerű rovarokat a falon az egyik szobában:

[link]

[link]

Valaki tudja esetleg, mik ezek? 😣😣 talàn rá tudtok nagyítani a képen. Nagyib picik, a vaku miatt látszódnak ennyire, egyébként alig lehet őket látni, de rengeteg van a falon. Nagyon remelem hogy semmi közük a csótányokhoz..😣

Nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni.

2021. szept. 2. 00:25
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
szerintem bébi csótányok
2021. szept. 2. 00:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Komolyan?? Azok lehetnek ilyen picik?😣 alig 1 mm kb.
2021. szept. 2. 00:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem földibolhának tűnik, de azt nem tudom mit keresnek a falon.
2021. szept. 2. 10:29
 4/10 anonim ***** válasza:

A képről, - amit 1 cm-re kinagyítottam - még nem lehet tudni mi ez.

De sajnos a hosszúkás testük és a csápjaik alapján simán lehetnek csótányok.

2021. szept. 2. 10:55
 5/10 A kérdező kommentje:

Sikerült rájuk közelíteni, vakuval:

[link]

[link]

[link]

[link]

Vaku nélkül nagyon világos a színűk, nem ilyen sötét, és nagyon gyorsan futkosnak.

2021. szept. 2. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
Esetleg portetű.
2021. szept. 2. 12:54
 7/10 anonim válasza:
Kedves kérdező, sikerült kideríteni, hogy milyen bogarak is ezek? Az én konyhaszekrényemben is megtelepedtek, félek tőle, hogy csótány, ami eddig még soha nem volt a lakásban. Nagyon-nagyon aprók,alig észrevehetők.
2021. szept. 13. 15:48
 8/10 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
Ezek ugróvillások, valószínleg az Entomobryidae családból, de ettől közelebbit nehéz mondani.
2021. szept. 13. 18:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Elvileg portetű.. bár én többfélét làtok, de csak ennyit tudtak nekem is mondani.
2021. szept. 14. 00:35
 10/10 Mátranováki Fényevő ***** válasza:
Na, a kommentben nem néztem a képeket, ott valóban van portetű is, konkrétan az első két képen, viszont a második kettőn ugróvillások vannak, ahogy a kérdésben szereplő linkeken is.
2021. szept. 14. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!