Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Lótetű a komposztban?

Lótetű a komposztban?

Figyelt kérdés

Sok lehetőséget olvastam már a lótetvek kiírtására, de olyan rész nem volt, hogy valakinek a komposztban voltak.

Semmi tehén trágya és hasonló nem került bele, amit állítólag kedvelnek.

Ilyenkor mit tegyek?

Ha majd tavasszal a komposztot felhasználom, én magam szaporítom mindenfelé tovább a dögöket, megfertőzve velük minden földet.

2021. aug. 22. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy harcsa horgásznak, ez a komposzt dombocska, álmai netovábbja lenne.
2021. aug. 22. 13:46
 2/5 anonim ***** válasza:
no para.. Én ég soha nem talákoztam komposztban lótetűvel..pajorral ünkább..
2021. aug. 22. 15:34
 3/5 mindentudó99 ***** válasza:
Összeszeded majd egy harcsás elviszi
2021. aug. 22. 16:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Valami olyan megoldás kéne, amikor látnom sem kell őket.

Rettentően parázok tőlük.

Félelmemben a nálam lévő ásót belé vágtam, de utána a komposztáló közelébe sem mertem menni.

2021. aug. 22. 17:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is fogtam már a komposzt pakolásakor 30-valahány lótetűt...

Na de a lótetűnek nem a komposzt az anyukája meg az apukája. A lótetű a kertből jutott bele, tehát ha a komposztban van, akkor a kertben is van. Csak a komposztot szeretik, mert tele van piros gilisztával meg rovarokkal, a lótetű pedig főképpen ragadozó, és megy a zsákmányfajok után a komposztba.

Majd amikor viszed a kertbe, akkor szétpakolod, és a lótetűket összeszeded. Embert nem esznek, ha a torukat fogod meg, akkor megharapni se tud még a legöregebb se. (Én már kb. 5 éves korom óta fogdosom őket, és még mindig nem harapták le a karom.) Az mondjuk előfordulhat, hogy rád fosnak, szóval úgy kell tartani őket, hogy ne a farkuk nézzen feléd.

Még az lehet megoldás, hogy bérelsz egy tucat tyúkot, és odazárod őket a komposzt környékére, amikor pakolod ki. Ha rájönnek, hogy milyen kincsesbánya van ott, akkor mindent kiesznek belőle, ami mozog.

2021. aug. 22. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!