Lótetű a komposztban?
Sok lehetőséget olvastam már a lótetvek kiírtására, de olyan rész nem volt, hogy valakinek a komposztban voltak.
Semmi tehén trágya és hasonló nem került bele, amit állítólag kedvelnek.
Ilyenkor mit tegyek?
Ha majd tavasszal a komposztot felhasználom, én magam szaporítom mindenfelé tovább a dögöket, megfertőzve velük minden földet.
Valami olyan megoldás kéne, amikor látnom sem kell őket.
Rettentően parázok tőlük.
Félelmemben a nálam lévő ásót belé vágtam, de utána a komposztáló közelébe sem mertem menni.
Én is fogtam már a komposzt pakolásakor 30-valahány lótetűt...
Na de a lótetűnek nem a komposzt az anyukája meg az apukája. A lótetű a kertből jutott bele, tehát ha a komposztban van, akkor a kertben is van. Csak a komposztot szeretik, mert tele van piros gilisztával meg rovarokkal, a lótetű pedig főképpen ragadozó, és megy a zsákmányfajok után a komposztba.
Majd amikor viszed a kertbe, akkor szétpakolod, és a lótetűket összeszeded. Embert nem esznek, ha a torukat fogod meg, akkor megharapni se tud még a legöregebb se. (Én már kb. 5 éves korom óta fogdosom őket, és még mindig nem harapták le a karom.) Az mondjuk előfordulhat, hogy rád fosnak, szóval úgy kell tartani őket, hogy ne a farkuk nézzen feléd.
Még az lehet megoldás, hogy bérelsz egy tucat tyúkot, és odazárod őket a komposzt környékére, amikor pakolod ki. Ha rájönnek, hogy milyen kincsesbánya van ott, akkor mindent kiesznek belőle, ami mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!