Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Hangya ellen mit lehet tenni?

Hangya ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A cukkini levelein és virágjában rengeteg hangya van, már a levelein is látszik, hogy be kellene avatkozni a hangya irtásba. Valamint ahol hangya van ott levél tetű is gondolom. Van valami ötletetek? Ki próbáltam a sütőporos megoldást( finoman meg hintettem vele a leveleket, virágokat ahol ellepték) de ahogy látom nem segít. Valakinek valami más ötlete lenne? Köszi!

2021. jún. 30. 08:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Írd be a Google keresőbe a "hangyairtás" szót. Néhány válasz talán használható számodra.
2021. jún. 30. 09:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

beballagsz egy gazdaboltba, elmondod ugyan ezt, és máris adják a megfelelő szert.

Az ilyen sütőporos, meg mindenféle ráolvasásos módszer nem jó semmire. Húsz éve küzdök velük, egyik helyen eltűnnek, a másik helyen előjönmek.

2021. jún. 30. 12:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen az lesz!
2021. jún. 30. 12:27
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

A hangya kizárólag egy okból megy oda: a levéltetvek által készített mézharmatot eszi.

Veszel Spilant vagy bármilyen levéltetűirtó szert, és elintézed. A Spilan azért jó, mert virágzanak a tökök, és ez a szer nem bántja a méheket.

Én is pár napja vettem észre, hogy az összes ilyen tökfélét elborították a levéltetvek, gyorsan le is takarítottam őket.

2021. jún. 30. 18:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Rendben, akkor most már tudom hogyan fogjak hozzá!

Igen, el hiszem. Sajnos mindjárt ki kezdi valami. Múl héten a paradicsomokat támadta meg pl a nyíró bogár. Volt olyan paradicsom amelyik szőrén szárán el tűnt.

2021. jún. 30. 19:26
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

#4 nem, a nektár miatt mennek oda, ami ráadásul nem rossz dolog, hiszen ő is beporzók.

Mellesleg kérdező, nem minden faj tenyészt tetveket, ergo ahol hangya van, nem feltétlenül van levéltetű is.

2021. jún. 30. 20:53
 7/10 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom, hol álmodtál ilyet. A hangyák közt csak néhány szereti ennyire a nektárt. És ők meg egy vegyülettel tönkreteszik a pollent, hogy a rendes megporzóknak ne legyen csábító a virág.

A mézharmatot viszont minden hangyafaj szereti.

[link]

2021. júl. 1. 05:43
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! Mindenkinek ment a zöld kéz.

A legegyszerűbb megoldással oldottam meg. Mivel csak 3 tő cukkini van, így minden nap nedves ronggyal le törölgetem.

2021. júl. 2. 15:36
 9/10 anonim ***** válasza:
67%

#7 "A hangyák közt csak néhány szereti ennyire a nektárt. És ők meg egy vegyülettel tönkreteszik a pollent, hogy a rendes megporzóknak ne legyen csábító a virág."

A hangyák nagyon is népes csoportja szereti a nektárt, minden kontinensen jelen vannak, mint beporzók pontosan a nektár szeretetük miatt. Ha elolvasod a forrást, amire a cikk hivatkozik, ott leírják, hogy a hangyák agressziója az, ami távoltartja a többi beporzókat, mellesleg az említett növény család (Conospermum) pont hogy a hangyákat használja beporzásra, révén, hogy virágja túl szűk a más beporzók számára és nem rendelkezik illattal.

( [link]

Mellesleg a trópusokon léteznek olyan cserjék, melyek közreműködnek a hangyákkal vagy akár teljes mértékben a hangyákra vannak utalva a fennmaradasuk érdekében (Carapa sp.; Triplaris sp.) és képzeld, ők is nektárral táplálják a hangyákat.

Továbbá a cikk forrása azt is megemlíti, hogy az említett hangyák nem szándékosan teszik tönkre a polleneket, pusztán az antimikrobális váladék a pollenekre is hatással van.

Mind e mellett a vizsgált hangyák pusztán 60%-a képes ilyen anyag kiválasztására. Erre maga a cikk is utal, hogy több esetet is dokumentáltak, amiben a hangyák, mint beporzók szerepelnek, ennek oka, hogy az adott fajok váladéka kevésbé mérgező a pollenekre nézve.

A másik nagyon lényeges dolgot figyelmen kívül hagytad. A kutatás Ausztráliában készült. Egy ott kutatott hangya és növény fajra vonatkozóan. Hogy miért fontos ez? Ha utána néztél volna, csak egy picit, tudnád, hogy Ausztrália faunája egyedi, s nagyban eltér a többi kontinens faunájától. Ami annyit tesz, hogy vannak ott fajok, sőt nemzetségek, melyek csak ott fordulnak elő, s ez alól a hangyák sem kivételek. Nagy könnyelműségre és hozza nem értésre utal az, hogy ausztrál fajok viselkedését általánosítod világ és/vagy európa szinten.

Szóval érdemes nem csak a cikk címét, hanem esetleg a kutatást is elolvasnod, amire a te cikked hivatkozik.

2021. júl. 2. 20:41
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
A cikk pont a pár kivételről szól. Ha fehér hollókról szólna, akkor azt nem úgy kellene értelmezni, hogy minden holló fehér. Alapesetben nem beporzók a hangyák, ez a lényeg. Európai cikkeket is lehet találni a témáról, csak azért ezt linkeltem, mert ez egyértelmű.
2021. júl. 3. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!