A begónia gombás fertőzése miért újult ki?
Van egy örökvirágzó (semperflorens) száras begóniám (cascade rosé)
Megvan már vagy 20 éve. Folyton szaporítgatom dugványról, nyárra északi oldalra kirakom és ott folyamatosan virágzik. Tavaly tavasszal fordult elő először, hogy megjelent rajta a lisztharmat vagy lisztharmat szerű gombás fertőzés. Kezeltem amistarral, idén viszont kiújult. Létezik, hogy ez a probléma már a növénnyel marad, vagy én csinálok valamit rosszul?
Szerintem a gombaspórákat nem irtottad ki véglegesen.
A lisztharmat fehér bevonatot képez. Az Amistar-t nem ismerem, de lényeges, hogy a földje tetejét is permetezd be a szerrel (MINDENHOL, ne maradjon bepermetezetlenül egy gombostűnyi se.
Amikor lisztharmatos, mindig permetezd. Valahol megmaradt a spóra.
Próbáld meg Topas-zal, ha az Amistar nem viszi.
Ha tavaly jelent meg a betegség, akkor az ott van valahol a környéken, nem a semmiből lett. Tehát hiába irtod le a növényről, a környezetéből újra megfertőződik. Egy új növény is.
Lehet, hogy most a hűvös időben nem árnyékos helyen kellene tartani.
Köszi a válaszokat.
#2, déli ablakban, igaz az ablak mögött, szobában volt, ahol áttelelt úgy, hogy egész télen gombás fertőzésre utaló tüneteket nem mutatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!