Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Hogy lehet végleg végezni a...

Hogy lehet végleg végezni a platán csipkéspoloskával?

Figyelt kérdés
Olvastam több leírást is, találtam több permetszert hozzá. Pécsett közterületen a Vektafid A-t használják, Kiskunfélegyházán az AGROL PLUSZ-t. Melyik szer a hatásosabb? Ahogy láttam, mindkettő kapható csak simán a boltokban. Egy kb. 15m-es platánfát mennyire nehéz hatékonyan lepermetezni (ismerősnek van motoros permetezője)? A leírásban mindenhol márciusban ajánlották a permetezést, de én le szeretném ősszel is (illetve persze tavasszal is) kezelni. Mikor leszedem a fa kérgét hemzsegnek a poloskák alatta. Nem gond, ha ősszel is lepermetezem vagy fölösleges? Mostantól minden évben vegyszereznem kell majd a fát?

#platán #csipkéspoloska #fa permezetés
2020. nov. 6. 14:36
A kérdező szavazást indított:
Vektafid A
AGROL PLUSZ
1 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyik se "igazi" permetszer, hanem csak olaj. Ami ha bevonja a rovarok potrohát, elpusztulnak, mert nem tudnak levegőt venni. Ebből adódóan, csak azok ellen hat, amiket konkrétan lepermetezel, vagyis a kéreg alatt lévőket nem izgatja a dolog.

Majd ha előjönnek, és a leveleken lesznek, akkor permetezd le rovarölőszerrel a fát. Komolyabb motoros gép talán felvisz a tetejéig, szélcsendben. Ha jól sikerül a dolog, akkor valószínűleg ha marad is, kevés marad, tehát nem lesz fontos minden évben permetezni, csak ha ismét felszaporodnak.

2020. nov. 6. 17:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Ha esetleg más is rákeres erre a problémára.

Ezt a módszert választottam:

[link]

Mivel nagyon nagyok a fák a permetezés nem jöhetett szóba. Most télen történt meg az injektálás, úgyhogy a hatékonyságáról véleményt még nem tudok mondani.

2021. jan. 15. 23:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Én meg tudok véleményt mondani a hatékonyságról.

Mivel a bármilyen szer napok, maximum 1-2 hét alatt lebomlik, a poloskák pedig télen egyáltalán nem táplálkoznak, ezért a konzekvencia adott.

2021. jan. 16. 08:27
 4/5 A kérdező kommentje:
A később olvasók kedvéért. Működik. Korábban rendszeresen rám szálltak a fa alatt, most pedig így nyár közepén még egyel sem találkoztam.
2021. júl. 14. 23:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez a két dolog nem függ, nem függhet össze, hogy fainjektálás volt a télen, és most nincs poloska. Más oka van annak, hogy elmentek onnan.
2021. júl. 15. 05:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!