Lehetséges-e ma saját célú konyhakert, gyümölcstermelés, gabonatermelés (kisebb területen (2000 nm), csak saját célra, minden vegyszerezés nélkül, tekintve a globalizáció miatti számos invazív fajt? (vírusoktól a bogarakig).
Ha nem akarsz termést akkor lehet persze, viszont ha termést is akarsz akkor már közel lehetetlen pl málnát,paradicsomot,barackot már esélytelen permetszer nélkül.
Csak vegyük példának a paradicsomot, alapból régebben jólérezte magát nem volt vele semmi baj meglocsoltad termett év végéig és annyi. De mivel bekerültek az országba ezek az új poloskák ez esélytelen, ha megmássza a termést ehetetlen lesz, bebüdösíti, és ahol megszúrja onnantól elkezd rohadni a termés. Na őket még a bolti permetszer se viszi le, vagy legalábbis még nem találkoztam olyannal ami leviszi.
És igen a poloskák minden termést megtámadnak, még a kukoricát is.
A bio megnevezést már mindenre oda írják. Ahogy írták már, vevő csalogató marketing fogás.Nagyon sok permet szerre el lehet mondani,nem árt,de nem is használ.Már a gatyákon is ott a felirat "BIO"
Most ez a menő szó,lenyomta a "rák keltőt"
Nagyon macerás a biotermesztés. Néhány gyümölcsfa még csak-csak gazdaságos sima rezes kénes permetezéssel. De sok gyümölcsfajta könnyen fertőződik, muszáj egy minimális vegyszeres védelem.
2000nm elég nagy terület, nem igazán egyemberes méret. De krumpli, hagymafélék megtermelhetők különösebb vegyszerezés nélkül.
A paradicsom, borsó, egyéb gombásodó, tetvesedő növény nem marad meg, ha nem permetezel.
Úgy gondolom, még azzal a néhány vegyszeres koktéllal is egészségesebb termést kapok, mint a nagyüzemi termesztésű, augusztusban is savanyú bolti szutykok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!