Hogyan tudok megszabadulni ezektől a rovaroktól?
Sziasztok!
Van egy számomra nagyon kedves, kötélből készült szandálom. Tegnap vettem észre, hogy szürke, 0.3-1.5 mm közötti szürke rovarok élnek benne. Nagyon félénkek, nem ugrálnak, csak másznak. Azóta kétszer kimostam mosógépben, de élnek még.
Mik ezek? Tesznek kárt a szandálomban? Hogyan tudok megszabadulni tőlük? Mélyhűtőn gondolkozom, de hátha van valami specifikusabb, hatékonyabb megoldás.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vzH7dIOoDGA&feature=youtu.be
SOS segítsetek megmenteni a szandálom!
Ugróvillásoknak tűnnek, valószínűleg jó búvóhelynek találják a szandált. Nem mindegyik fajnak van ugróvillája, tehát lehet ezért nem ugranak.
A wikipédia szerint nem kedvelik a meleget, szóval tedd ki a napra, vagy be a sütőbe.
Nem párszor, egyszer is elég. :)
De amúgy én is ezt akartam javasolni, a kérdést olvasva. Plusz ahol tároltad, ott is fújd szét, mert biztos ott laknak a barátaik és üzletfeleik.
Nagyon jó videó, főleg ahhoz képest, milyen apró jószágok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!