A hangyák átrágják magukat a fugán?
5 napja leptek el a hangyák, akkor a fürdőajtó keret aljában találtam egy kis lyukat ahol ki-be mászkáltak. Vettem Stix prémium fehér port, szórtam a lyuk köré onnan most egy ideje nem is jönnek. Ma viszont a szobában levő járólap oldal szegélyében, a fugában tálaltam egy aprócska lyukat ahol 1-2 hangya volt. Szerencsére minimális, nem hemzsegnek a hangyák a lakásban.
Lehetséges, hogy a hangya rágta át magán vagy csak talált egy lyukat? A lakásban több ilyen lyukat tálaltam a fugáknál, kicsit furcsának találom.
Illetve besziloplastoztam (átlátszóval) az megállítja őket? Persze körbe is poroztam őket hangyaírtóval meg letettem pár hangya csapdát is.
Nem.
Maximum kihasználják a keletkező réseket, lyukakat. A fugában merev, idővel elöregszik. Az épület mozog, a hőingadozások miatt anyagok tágulnak -összemennek, ezek miatt a fuga elkezd megtöredezni, olyan rések keletkezhetnek benne, amin egy hangya átjuthat.Bár kicsi az esélye hogy a csempét tartó fában hangyák lennének. Inkább a falakon jutnak fel, és kifelé nyíló réseken jutnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!