Milyen bogár van a képen? (Szilvafa, 2020-07-05)
Azt lenne jó tudni, hogy valami kártevő, amit pusztítani kell, vagy békén hagyható?
Köszönöm
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, de sajnos a megnyugtató azonosítás nem történt meg.
Nézegettem képeket "poloska", "vándorpoloska", "harlekinkatica" nevek alatt, és nekem nem tűnik úgy, hogy hasonlítanának. Nyilván a tapasztalatlan szemet könnyű megcsalni, de akkor is olyan nagyon nagy a különbség, hogy nekem hasonlóság nem sikerült felfedeznem.
Ha esetleg területileg lenne ez a valami elterjedve, budapest / pestszentimre terület közelében a kertvárosban aki lakik, esetleg láthat hasonlót a saját szemével is.
Holnap jó napfényben megpróbálok több fényképet készíteni, hátha segít valamit.
Beírtad, hogy "harlekinkatica báb"?
Lehet, hogy ez már csak üres bőr, mert nagyon világos. A másik, ami jobb oldalt látszódik, az már majdnem biztos, hogy kikelt.
De meg tudod nézni, ha hozzáérsz. Ha lárva lenne, akkor noszogatásra odébb tudna mászni, de nem ez a helyzet, ez helyhez kötött katicabáb, vagy bábing.
Oké, szóval találtam fényképeket lárváról, és az nagyon másmilyen volt. A báb már kicsit jobban hasonlít, de a színe nem stimmelt. Viszont a báb meg tényleg üres.
Misztérium megoldva, köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!