Vakondot ki hogyan tudta elűzni, vagy csapdába ejteni? Kinek mi vált be?
"nem véletlen léteznek az emberen kivül más fajok, akik az emberrel ellentétben(tisztelet a kivételnek) a Földek jobbá tételéért 'dolgoznak'"
Akkor te csak tenyéssz otthon ágyi poloskát meg csótányt. Én nem látom be, hogy mitől lenne jobb a Föld tőlük.
Vakondot véglegesen elűzni nem lehetséges. Ha elmegy, bármitől, az a véletlen műve. 1-2 hét alatt minden zavaró hanghoz hozzászokik, néha a sörösüveget meg a vakondriasztót is kitúrja, ha érdeklődő fajta, és nem tudja, mitől van a hang. A büdös meg mérgező dolgok ellen pedig úgy védekezik, hogy betúrja az adott járatot, és ás helyette másik 100 métert, lehetőleg a vetemény gyökereit átszakítva.
Az nem igaz, hogy hasznos lenne. A vakond alapvetően gilisztán él. Véletlenszerűen 1-1 pajort meg lótetűt is megfog, de nagy kárt nem tesz az állományban.
Annyi talajlakó kártevő egy kertben se lakik, amik kártétele összességében felülmúlná egyetlen vakond kártételét. Ki kell próbálni, aki nem hiszi. És sajnos rendkívül elszaporodtak ezek a kertésznadrágos férgek, lakott területen kívül és belül egyaránt, egyszerűen felfoghatatlan, miért védettek. Én az illetékesek dilettantizmusára tippelek. Mint a seregélyek esetében, amik ugyancsak rendkívül elszaporodtak az elmúlt 15-20 évben, és ugyancsak 25 E-be kerülnek.
Az "olcsó csapda" kategóriában szerintem ez a legjobb:
A neten lehet találni magyar oldalon is, bár nem könnyen.
Nagy előnye, hogy befér a lyukba. Egy kicsit ki kell bővíteni a járatot vagy 10 cm hosszan, bedugni (egy-egyet a két ellenkező irányba nézve), a végén a kerek részbe szúrni egy vastagabb drótot, és beszórni földdel a lyukat. Hátránya, hogy elég gyorsan rozsdásodik, csak rézzel futtatott acél kivitelben kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!