Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Vakondot ki hogyan tudta...

Vakondot ki hogyan tudta elűzni, vagy csapdába ejteni? Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés
2020. jún. 18. 17:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"nem véletlen léteznek az emberen kivül más fajok, akik az emberrel ellentétben(tisztelet a kivételnek) a Földek jobbá tételéért 'dolgoznak'"

Akkor te csak tenyéssz otthon ágyi poloskát meg csótányt. Én nem látom be, hogy mitől lenne jobb a Föld tőlük.

Vakondot véglegesen elűzni nem lehetséges. Ha elmegy, bármitől, az a véletlen műve. 1-2 hét alatt minden zavaró hanghoz hozzászokik, néha a sörösüveget meg a vakondriasztót is kitúrja, ha érdeklődő fajta, és nem tudja, mitől van a hang. A büdös meg mérgező dolgok ellen pedig úgy védekezik, hogy betúrja az adott járatot, és ás helyette másik 100 métert, lehetőleg a vetemény gyökereit átszakítva.

Az nem igaz, hogy hasznos lenne. A vakond alapvetően gilisztán él. Véletlenszerűen 1-1 pajort meg lótetűt is megfog, de nagy kárt nem tesz az állományban.

Annyi talajlakó kártevő egy kertben se lakik, amik kártétele összességében felülmúlná egyetlen vakond kártételét. Ki kell próbálni, aki nem hiszi. És sajnos rendkívül elszaporodtak ezek a kertésznadrágos férgek, lakott területen kívül és belül egyaránt, egyszerűen felfoghatatlan, miért védettek. Én az illetékesek dilettantizmusára tippelek. Mint a seregélyek esetében, amik ugyancsak rendkívül elszaporodtak az elmúlt 15-20 évben, és ugyancsak 25 E-be kerülnek.

Az "olcsó csapda" kategóriában szerintem ez a legjobb:

[link]

A neten lehet találni magyar oldalon is, bár nem könnyen.

Nagy előnye, hogy befér a lyukba. Egy kicsit ki kell bővíteni a járatot vagy 10 cm hosszan, bedugni (egy-egyet a két ellenkező irányba nézve), a végén a kerek részbe szúrni egy vastagabb drótot, és beszórni földdel a lyukat. Hátránya, hogy elég gyorsan rozsdásodik, csak rézzel futtatott acél kivitelben kapható.

2020. jún. 20. 18:14
 12/14 Gyuricza Tibor válasza:
30%
Állítólag kutyaszőrt kell beledugni a járatba.Valami jó bundás kutyát kifésülni és beletömködni. Egy ismerősöm próbálta,neki bevált.
2020. jún. 20. 19:49
 13/14 Hozé don Padrafos ***** válasza:
12%
Régi kisrádiót vízhatlan vödörben leásni, a kábelt és antennát vízállóan kivezetni. Olyan adót kell keresni, amin állandóan beszélnek. Azt nehezebben szokja meg a vakond, mint az ismétlődő hangokat. Minden évben máshová kell leásni. Nekem működik. A vakond sem szereti a politikát, a gépies hazudozást, és elköltözik az országból.
2020. jún. 22. 04:13
 14/14 jlkiss válasza:
100%
A vakond hasznos, de bosszantó is tud lenni. Nálunk minden tavasszal megjelennek és elkezdik a füves és veteményes részt feltúrni. A NET-en lévő praktikákból egy sem vált be. Volt úgy, hogy a sörösüveget, elektromos riasztót túrta ki a földből, mert valóban egy idő után megszokja a hangját. Nekem ami bevált : a vakond orra nagyon érzékeny és nem szereti az erős szagokat. A vakondtúrás az alagútrendszerének a szellőzőnyílása, leszedtem a friss földet és megkerestem a lyukat, majd öntöttem bele kb. 1dl nitrohígítót (ez eléggé büdös) és hagytam, hogy beszellőzzön az alagútjaiba. Ezzel nem öltem meg, csak elűztem. Időnként, ha elmúlt a szag visszajött és ekkor újra megismételtem az egészet. Ez jó kis türelemjáték. Sok szerencsét hozzá.
2020. jún. 22. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!