Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Használtatok már DIPEL DF...

Használtatok már DIPEL DF rovarölő szert?

Figyelt kérdés
Dimilin-t akartam vásárolni körtelevélbolha ellen. Az eladó közölte, hogy kivonták a forgalomból, de helyette javasolta a DIPHEL-t - mondván, hogy ez lényegében ugyan az. Ma néztem meg jobban, - ez a szer értelmezésem szerint inkább a rágó kártevőkre van hatással, de a körtelevélbolha nem szerepel a listán. Ha valaki többet tud a szerről,- legyen szíves röviden tájékoztatni!

2020. jún. 9. 18:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Az eladó átvert, nem is kicsit. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. (Mondjuk, ezt te is megnézhetted volna a neten.)

A Dimilin kitinszintézisgátló, a Dipel pedig bacilus, ami főleg a fiatalabb hernyókra hat. Én nem bízom benne, mert a rajzás nem két nap alatt történik, hanem pl. almamoly esetén május közepétől szeptember elejéig folyamatosan, ezért csak egy gyenge állománycsökkentésre alkalmas. Körtelevélbolhára meg egyáltalán nincs is engedélyeztetve.

Menj el olyan boltba, ahol értenek hozzá. Vagy ezt vidd vissza, nyomd le az eladót torkán, és vegyél helyette mást.

2020. jún. 10. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!