Eléggé város szélén lakom, ez a bogár csak kint a kertben van, és lyukat ás, van belőle kb 4-5 db 2-3méterenként egy, szimplán van mindegyiknek egy saját lyukja amit ő maga ásott, (vagy barlang ha saját méretéhez nézzük), a bogárnak a feje kerek, és kitinpáncélja lehet ha jól láttam,és fekete, elég nagy kb mint egy cserebogár, vagy szentjános bogár, talán 1-2centivel hosszabb is, és eléggé félénk, mindig a "barlangja" előtt kint van napozni vagy nem tudom mit csinál, de kint van egy helyben, valahogy érzi a lépteket, mert ha 1-2méteren belül valakit érez már vissza is megy gyorsan a lyukba
Belül sárga, a héja drapp, ill. barnás. Mi lehet ez?
A helyes válasz: tojás, vagy sárgadinnye.
Fotózd le!
Gyanakszom, hogy ganajtúró bogár lesz, de biztosan nem szentjánosbogár. Az nem kitines, szinte átlátszó a teste, általában június vége felé rajzik és a sötétben élmény őket nézni, ahogy világít a kis "lámpásuk".
2020. ápr. 19. 16:31
3/8 anonim válasza:
Valóban lehet tücsök is, ahogy az első írja. Én csak a kérdezett által említett cserebogár alakjából következtettem.
2020. ápr. 19. 16:33
4/8 A kérdező kommentje:
képet nem tudok készíteni, mondom 2méterre éreznek egy léptet már bemennek a lyukba, de tényleg szerintem tücsök ,eléggé hasonlít erre (a képen egy tücsök):
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!