Honnan jött ez a rengeteg büdös poloska pár évvel ezelőtt? Most már minden évben poloskainvázióra lehet számítani?
Ha hidegebb teleink lennének, mint pl. ezelőtt 20-30 évvel, az Ázsiából behurcolt fajok állítólag azt is túlélnék, tudtommal a Mo-on őshonos pusztul el télen, ezért is látsz azokból egyre kevesebbet. Ugyanígy van a katicával is.
Irtani kell, igen. Azért is szaporodnak ilyen jól, mert az ember még megfogni is utálja, de ugyanígy vannak vele az állatok is, nincs igazán ellensége. Ha meglátsz egyet, össze kell nyomni, el kell taposni, büdös vagy sem...
Nettó kártevő, betolakodó, semmi szükség rá! Irtani vegyszerrel, tömegesen nem lehet, mert csak igen komoly méreg van rá hatással, az erős poloskairtótól valóban megdöglik, azaz a csótányirtótól. Kár rá pazarolni szerintem. Én egy nagy csipesszel szoktam megfogni, majd összenyomni, aztán kidobom az ablakon.
Az mondjuk más eset volt, ami ősszel történt, kint a telken, az ágyneműtartóból két lapátnyit szedtem ki, azok elégtek.
Igen, minden évben erre lehet számítani és a helyzet csak romlani fog. Az még a kisebbik baj, hogy ősszel keresik a helyet, ahol áttelelhetnek, így bemennek a lakásokba/házakba/egyéb épületekbe, de gyümölcsök, zöldségek levét szipojozzák, abból táplálkoznak, így egyre nagyobb kárt fognak okozni. Azon gyümölcsök/zöldségek, amiket megszúrnak, rendszerint annak helyén elfeketednek és ízük is kellemetlenné válik. Nem árt tudni egyébként, hogy ősszel, mikor még aktívak, de nem jutnak táplálékhoz, tévesen akár az embert is megbökhetik, nem akarattal teszik, azaz védekezni így nem védekeznek, nem egy támadó típus, nem kell félni tőle, tévedésből teszi.
Az export élelmiszerrel. Zöldség, gyümölcs. Kamionon.
Meg az éghajlatváltozás miatt. Amíg nem volt ilyen rekkenő nyár Nyugat-, Észak- és Közép-Európában, nem utaztak el eddig délről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!