Előfordulhat hogy egy olcsó kocsmából emberi bolhát vittem haza?
A napokban egy barátommal egy olcsó kocsmába ültünk be. Kár volt, mert még a kocsmában megláttam a kezemen ugrani egy bolhát (ismerem a bolhákat, biztosan az).
Azóta otthon, főleg a konyha hidegburkolatán állva többször éreztem már ugrást a lábamon, és el is kaptam már három bolhát.
Elképzelhető, hogy a kocsmából, emberekről vittem haza? Idős, alkesz öregemberek igénytelen kocsmája volt.
Éppen most kaptam el a negyediket. Az a legnagyobb baj, hogy nap közben a munkahelyemen már az arcomon is éreztem ugrást.
Hogyan írthatom ki? Három napja rendszeresen felmosok hypo-s vízzel, de úgy, hogy az egész lakásban nagy tócsákat hagyok, ha esetleg a vízbe ugranak, akkor tuti pusztuljanak el.
Minden ruhámat, ágyneműmet kimostam azóta, pici lakásról van szó.
"Idős, alkesz öregemberek igénytelen kocsmája volt"
Pont ugyanolyan igénytelen alkeszek vagytok, ha ti is ilyen helyre jártok!
Fiatal milliomos öltönyös, 5*-os kocsmájában is ugyan úgy lehet valakin bolha... elég ha ven egy kinti-benti macskája...
De ha már 4et elkaptal... akkor valószínűleg nálatok van a gond, és eleve ti vittétek a kocsmába... nem pedig az igénytelen alkesz bácsik..
Nem tudom ezt a blődséget honnan veszed!
A világon mintegy 2000 faj ismert, ebből a Magyarországon 1992-ig 82 fajt írtak le.
Példák:
"Az emberbolha (Pulex irritans) vöröses vagy sötétbarna, csaknem fekete színű és 0,2–0,4 cm hosszú. Fejének oldaláról hiányzik a többi bolhára jellemző, kemény kitines fogakból álló „fésű”, szeme aránylag nagy, lábai pedig erősen sörtézettek. Bábja tojás alakú, kezdetben fehér, majd sötét színű. Sertésen és emberen egyaránt élősködik.
A kutyabolha (Ctenocephalides canis) és a macskabolha (Ctenocephalides felis) fejének és előtorának oldalán tüskévé módosult sörtékből álló „fésű” segíti a szőrzetben való mozgást. Életmódjuk hasonló az előbbihez. Az utóbbi faj hazánkban gyakrabban fordul elő embereken, mint az emberbolha.
A keleti patkánybolha (Xenopsylla cheopis) a bubópestis terjesztésével olykor az emberi történelmet is befolyásolta. A pestis ma is jelentős veszély például Közép-Ázsiában."
Kérdező!
Itt nem nagyon segítenek a házi praktikák vedd igénybe szakemberek közreműködését!
Itt az árlista:
Az emberbolha mindenképpen sokkal ritkább, mint a kutya- és macskabolha. Úgyhogy én ezek egyikére tippelnék nyáron. Télen mondjuk kétesélyes. De mindegy is.
Van egy örökölt, nem lakott, de rendszeresen látogatott vályogházunk, ahová egérfogási okból folyamatosan bejáratosak voltak ilyen-olyan befogadott macskák. Kétszer is elborította már a szobát a bolha, szó szerint százával. (Közben a macskákban csak pár db volt.)
Na, akkor azt csináltam, hogy fogtam a Domotox rovarirtó port, szétszórtam az egész érintett szobában, szőnyegen, padlón, ágyon. 3 nap után mentünk újra, bolhaveszély megszűnt. Porszívózás, ágytakarómosás, ennyi.
A hipó nem ér semmit.
Ha folyamatosan a bolhát várod, akkor az is elképzelhető, hogy akkor is érzed őket, amikor nincsenek ott.
Nem tudsz elköltözni 2-3 napra? Mert akkor egy porozás nálad is megoldaná. Költözés nélkül is, csak az úgy mégse olyan jó, mert csak a fal mellett meg ilyen helyeken lehetne szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!