Fűszeres polcon ezek a pici bogarak jelentek meg, és a teafilterbe, lisztbe rágták be magukat. Mik ezek és hogyan lehet elriasztani őket?
Ezeket nem elriasztani kell, hanem kiirtani, megszüntetni.
Mindent ki kell sajnos dobnod ami szennyezett, vagy ami gyanús lehet (peték) a kinti kukába (én el szoktam égetni) alaposan kimosni Domestossal vagy Sanytollal a szekrényt, amit alaposan kiszellőztetsz mielőtt bepakolsz új cuccokat.
Szerintem kenyérbogár (Stegobium paniceum).
Tényleg csak kiirtani lehet őket, ezek nem valahonnan jönnek, hanem nálad laknak, ott kelnek ki, az általad biztosított élelmiszerekben.
Mivel ezek egészséges bogarak, a fertőtlenítés nem lényeg, nem érsz el vele semmit. Elég kitakarítani, amit összekentek.
Minden ehetőt nézz át. Beleértve a Balaton szeletet, meg mindent, ami ehető, és nincs üvegben vagy konzervdobozban. Ha bontatlan a nejloncsomagolás, az se jelent semmit.
Amiben megtalálod őket, vagy csak gyanús, az kuka.
Amit tisztának találsz, és sajnálod kidobni, azt vagy csavaros befőttes üvegbe tedd, vagy zárható fedeles műanyag edénybe, vagy nejlonban fagyasztóba, felhasználásig. Ha csak egy apró ehető dolog is elrejtőzik előled, onnan ismét felfejlődhet az állomány, tehát minden létező dolgot ki kell pakolni, ahová akár csak beeshetett valami növényi eredetű élelmiszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!