Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kisvárda, Mátészalka, Nyírbáto...

Kisvárda, Mátészalka, Nyírbátor, Nagykálló, Fehérgyarmat milyen helyek?

Figyelt kérdés

Milyen az élet ezeken a helyeken?

Emberekre mi jellemző?

Balhés alakok mennyire vannak fényes nappal?

Mik lehetnek az egyéb negatívumok?

Kulturált válaszokat,

Köszi.

2019. júl. 18. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Felsoroltad Szabolcs megye összes rossz nagyobb városát, és velük automatikusan a környékbeli falvakat is.

Cigányokkal teli, munkahely mentes, de cserébe jó drága. Röviden ennyi. Főleg Nyírbátor... Fehérgyarmat sem túl "fehér". Nem is értem a kérdésedet. Szabolcsnak nem véletlenül van meg a híre.

2019. júl. 18. 16:07
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Külön külön nem ismerem őket, de átlagos szabolcsi kisvárosok, közsègek. Nyilván vannak c kategóriások, kocsmák környèke biztos gáz. Amúgy a jobb környèkeken biztos el lehet lenni. Nagykállónak vannak szebb rèszei, nyírbátor azt hiszem nem olyan vèszes.

De, ezeken a helyeken pl ovikban, iskolákban biztos, hogy roma többsèg van, gyereket egyik helyen sem nevelnèk. Programok nincsenek. Tehát arra jók, hogy munka, bolt, aztán otthon ülès, kertèszkedès. Max egy sèta a környèken.

2019. júl. 18. 16:11
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Na jó, első válasz közelebb áll az igazsághoz így belegondolva. Második voltam.
2019. júl. 18. 16:23
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Nagykallo csak Nyiregy kozelsege miatt johetne nalam szoba, egyebkent nem egy jo hely. Nyirbator katasztrofalis es meg munkalehetoseg sincs, ahogy gyarmaton sem. Mateszalka egy koszfeszek, ellepik a putrisok de munka legalabb van. Kisvarda magasan kiemelkedik ezek kozul, mivel rengeteg penz van ott, fejlodik, szepul a varos.
2019. júl. 19. 01:30
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
#4 szépül szépül, van fideszes pénz bőven az tény, de tele van balhés, ki tudja milyen életű, meg c. emberekkel. És mellette még jó drága is. Annyiba kerülnek az ingatlanok mint Nyíregyházán. Ki a fene költözne oda, én legalábbis nem. Ráadásul közel az ukrán határ... az se jó ómen.
2019. júl. 19. 09:00
 6/10 anonim válasza:
97%

Elképesztően rosszak a lehetőségek. Állások nagy többsége gyári vagy takarítói. Éhbérért. Mindemellett a boltok polcain minden drágább, mint máshol. Ez a hely egy szóval élhetetlen. Hónap elején a buszok tele vannak. Én már alig várom, hogy végre el költözzek innen.

-egy szabolcsi fiatal

2019. júl. 28. 09:52
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
Nyírbátori vagyok. tényleg nem a legjobb a munkalehetőség (bár mostanában minden környékbelit ide csábítanak az ipari park néhány gyárába háromműszakozni) népességről azt illik tudni Szabolcsban, de itt legalábbis a városban nagyon jellemző hogy nagyon sok cigány van elvegyülve a nép közt. ez nem feltétlen jelenti azt hogy balhésabb, de el kell fogadni hogy biztos hogy minden helyzetben fogsz magad körül találni, lesz a közvetlen környezetedben roma
2019. aug. 11. 21:54
 8/10 anonim ***** válasza:
42%
Na, mátészalkán ma voltam, az egy utolsó putri pusztulat, már elnézést minden érintettől.
2019. aug. 12. 21:10
 9/10 anonim ***** válasza:
86%

Kb egyik helyen sincs normális munkalehetőség. Egyik ismerősöm Kisvárdán dolgozik a baromfifeldolgozóban. Egy borzalom. Más lehetőség nincs a közelben pedig vàltani akar. Fehérgyarmaton lakik a párom.Nincs munkalehetőség. Rengeteg a cigány, az állomáson is ahol várom a buszt sokszor félek. Mátészalkán szoktam átszállni. Szintén sok a cigány. Bár nekem az a város szimpi abból a szempontból, hogy van mindenféle bolt, autósiskola stb a központban és sokfele van buszjárat onnan. Nagykállóiak a nagyszüleim. Ők egy fő utcán laknak, mégis sok a cigány ott is. Szerencsére a szomszédaik nem azok, de nem igazán laknék ott sem. Nyírbàtort nem ismerem ilyen szempontból. Én Nyíregyen lakok kertvárosi részen, a belvárosban dolgozok. Egyelőre jól érzem itt magam. Az említett városok egyikébe sem költöznék el mert nincs munkalehetőség. Baràtom is kamionozni akar inkább :(

N

2019. aug. 21. 22:30
 10/10 anonim válasza:

Bele futottam a kérdésbe.

Kisvárdán élek, egész életemben itt laktam.

A helyzet az, hogy Kisvárda nem rossz város, és nem lenne rossz. Fejlődget lassacskán, de leginkább csak a Fidesznek és a haveroknak - leginkább a sport irányában. Lett stadion, most épül egy multifunkciós tornaterem, éppen mellé - és ott van mellette a fociakadémia és a focipályák is. A város egyébként alapjáraton szép, elég jól karban van tartva. A vezetés Fideszes, tehát munka csak a haveroknak van. Gimnázium van és szakképzések leginkább, egyetem nincs - bár most lett kihelyezett agrár egyetemi kar - bár nem nagyon hallani róla, hogy megy oda valaki.

A fiatalok kb érettségi korig maradnak itt, utána mindenki elmegy innen - csak a haverok nem, akinek van rendezett munkahelye valamilyen kapcsolatok által. Vagy valami gazdag irányból származnak, és akkor rendezve lesz nekik, vagy elmennek. Az érettségi után a legtöbben minimum Debrecent célozzák meg, az egyetemet, vagy Nyíregyházát, ott is az egyetemet - mert itt helyben nincs munkalehetőség.

A családok akik itt laknak, vagy kapcsolatokon keresztül keresnek annyit, hogy elmegy, vagy "csicsó" szinten vannak - közmunkán, vagy hasonlón.

A közbiztonság elég jó, főleg ha a haverokról van szó. Átlag ember jogai itt sem nagyon érvényesülnek.

A suliből kijött fiatalok Budapestre mennek a legtöbben, mert ott van munka, de minimum nagyobb városba: Nyíregyre, Debrecenbe.

A nyírségben (Nyírbátor, és környéke) nem jellemző hogy mennek, csak a valamilyen okból innen elmenni nem tudó emberek - család miatt, vagy alulképzettség miatt.

Még innen Kisvárdáról is Nyírbátorba viszi a busz az embereket dolgozni három meg négy műszakban az ottani gyárakba, a Coloplast-ba vagy a Diehl-be, de jellemzően járnak Nyíregyre is a Legóba.

Itt Kisvárdán a munkaközvetítő jó, ha közmunkát fel tud ajánlani, semmilyen pénzért.

Hajléktalan van pár, de nem sok vizet zavarnak.

Leginkább a gazdagok maradtak, és akik nem tudtak elmenni, és közmunkát végeznek, tengődnek.

Én is távmunkában dolgozok egy Bp-i cégnek, ezért vagyok itt, mert így el lehet lenni.

A közbiztonság nem rossz, látványosan nem szoktak nekiesni senkinek az utcán.

Kicsit falusi életre hasonlít az ittlét - csak városias elemekkel.

A befolyó Eu-s pénzek itt is magánzsebekben, és a haveroknál landolnak - munkahelyet nem teremtenek belőle.

Ide látogatni megéri, mert szét lehet nézni, de itt lakni már más kérdés.

2023. máj. 26. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!