Külterületi ház vásárlásával hogy ne üssem meg a bokám?
Amenyiben bizonyíthatóan '87 ben épült akkor igazából semmi gond, 10 év jogvesztő határidő,tehát ezután hiába akarna bárki bacogatni ,jogilag nem támadható a dolog.
A tul.lapot mindenesetre kérd le és nézd át,hogy egyáltalán szerepel e az épület rajta,és ha igen milyen bejegyzéssel.
A külterületi épületeknek mindig van egy rakás hátránya a belterülethez képest. Nem véletlenül olcsóbbak. Ha te ezzel tisztában vagy, akkor nem lesz meglepetés.
Jegyző, önkormányzati építési osztály, bank(!) itt ajánlott kérdezősködni mielőtt bármit aláírsz.
Köszi a válaszokat!
Igen, a jelenlegi piaci viszonyokhoz képest olcsó. Ha önmagában nézném, akkor nem mondanám annak, dehát sajnos most ez van.
A tulajdoni lapot próbáltam már, de sajnos az utcanévre nem talál rá a földhivatal online adatbázisa, pedig tudom a teljes címet. Gondolom, HRSZ alapján lesz fent, azt meg meg kell érdeklődnöm még. Igyekszem elcsípni a tulajdonost és ha pozitív dolgokat mond, akkor lebattyogok a földhivatalba.
No igen, éppen ez lett volna a kérdésem, hogy hol mit érdeklődjek. A jegyző és a földhivatal adhat ki nekem csak úgy infókat valaki más házáról? Mert a tulajdoni lap oké, egy dolog, de a többi...
A hátrányokkal nagyjából tisztában vagyok, mindegyikkel ki vagyok békülve, bár titkon azért remélem, hogy szemétszállítás azért van :D Bankra nem lesz szükség, nem hitelből szeretném megvenni a házat, tudtommal zártkertre nem is adnak.
"titkon azért remélem, hogy szemétszállítás azért van "
Nálunk pont van, de a külterületek 99%-án nincsen. Szennyvíz sincsen, bár tudsz illegálisan szikkasztót csinálni és ha egyedül élsz majd ott akkor soha nem kell szippantós kocsit rendelned. Postás sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!