Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire figyeljünk, ha megvesszük...

Mire figyeljünk, ha megvesszük anyós házát?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő: anyósomnál élünk, van egy gyerekünk, úton a második...

Azért maradtunk anyós házába mert ő Ausztriába dolgozik, és ott is él már, párhavonta jár csak haza. Így nem zavart sok vizet, meg hát nekünk se kellett albit vagy hitelt fizetni. Viszont így hogy lesz még egy gyermekünk, már nem férünk el az ő cuccaitól (azt a szobát is gyerekszobává kell csinálnunk, amiben az ő dolgai vannak) És mivel a fia (férjem) rengeteget költött a házra, így beszélt vele, hogy eladná-e nekünk. Mivel ő nem akar Magyarországon élni már, így azt mondta eladja. Attól félek viszont, hogy kifizetünk neki több milliót és nem fogja kipakolni a cuccait, mondván hogy nem talál magának ennyi pénzért máshol házat. (Akar egyet itthon is, ha hazalátogat legyen hol aludnia)

Lényeg a lényeg: sose vettem még házat, úgyhogy nemtudom hogy működik ez, de ha kifizetjük és esetleg nem költözne ki, akkor "kirakhatjuk"? Bocsi ha bunkon hangzik de ha már megvesszük, nem akarom őt itt kerülgetni ennyiszer se, max ha meghívjuk vendégségbe par orara. Tehát az adasvételnél kell valamire figyelnem, hogy semmikepp se legyen joga a házba maradni ha már megkapta tőlünk a penzt?

2019. jún. 10. 10:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%

Üzletben nincs haver,nincs rokon ! Ez a szabály vág ide .

Ha megjön ,már nem haza jön,hisz eladta az ingatlanát .

Ilyen elmélettel minden eladott ingatlan tulajdonos is vissza járhatna .Ez csak egy lehetőség az anyós számára ,és semmi több .

2019. jún. 10. 14:08
 12/16 anonim ***** válasza:
25%

Hiába töröltetted a válaszom Kérdező - ami mellesleg semmilyen fórumszabályzatba nem ütközött - te is tisztában vagy vele, hogy igazam volt, csak fáj az igazság!

Világosan leírtad TE(!!!) hogy amennyit fizetnétek neki, azon nem kap másik házat, kicsit sem.

De ezt te is tudod, csak azoknak jegyeztem meg, akik a másik ház vásárlását javasolgatják neked.

És most ezt is töröltesd, attól még neked kell a lelkiismereteddel elrendezned a dolgokat, amennyiben rendelkezel ilyennel!

2019. jún. 10. 14:17
 13/16 anonim ***** válasza:
48%
Nem azt kérdezte, hogy ki mit gondol. Hogy ti megvennétek-e. Nem ez volt a kérdés.
2019. jún. 10. 14:48
 14/16 anonim ***** válasza:
56%
Én sem vagyok anyóspárti, de ez kicsit gyomorforgató. Szerintem tedd össze a két kezed, hogy ingyé laktok ott, oda pujálhatsz, nem még egy szobányi cucca zavar. Meg párhavonta se jöjjön... ha gombokért eladja nektek, akkor minimum vesztek neki másik lakást, vagy fenntartotok egy szobát neki.
2019. jún. 10. 15:57
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Oh ez mindig problémás. Most ha nem viszi el a cuccot, akkor képesek vagytok kidobálni??? Amúgy most is lehet bérelni raktárat a cuccoknak
2019. jún. 10. 18:26
 16/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Most léptem fel, mivel úton voltunk és teljesen kiment a fejemből a GYK. Senki válaszát nem töröltettem, azt sem tudom hogy kell. Köszönöm a rendes válaszokat. Nem ingyen laktunk itt. Anyós mikor hazajön, még a saját ágyát se képes bevetni, szóval ő tegye össze a két kezét hogy nem egy putriba kell hazalátogatnia, mert nélkülünk ez a ház már összedőlt volna. Amugy igen, lehet inkább mi veszünk neki, ha találunk annyiért, amennyit ő kér. Csak ismerem őt, és nem szeretném ha átverne minket adasvételnél. Ha mar megvesszük, hadd mi döntsük el hova jöhet es hova nem. Amugy se tudna mar akkor hol aludni...

A gyerekeim nem fogom miatta kitenni.

A kérdésemre a választ megkaptam köszönöm :)

2019. jún. 10. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!