Vásaroltunk egy házat, az eladó még be van jelentve. Mit tehetek ez ügyben?
a közműveket át szoktuk íratni az új tulaj nevére. Már a te nevedre kéne jönnie...?
Ha egyéb levele odajon, attól még nem biztos, hogy nem jelentkezett ki. A bank pl arról nem tud...
Aki elköltözött, a postán kérhet utánküldést. 5000 Ft körüli összeget kell fizetni negyed évre, a postán átirányítják a leveleit az új címére.
Bankoknak (otp - nek biztos) , digi tv-nek pl eljárója van, ő dobja be a levelet, nem a postás. Banknál be kell jelenteni a változást.
Okmányiroda amúgy sztem megmondja, hogy kijelentkezett-e.
3. vagyok
Sms-t tudsz neki írni? Facebook? Email?
Megvan az új címe neked? Vagy bármilyen értesítési címe? Az ügyvéd, aki az adásvételit írta, nem tudja?
Elsőként én bemennék az okmányirodába megkérdezni, hogy kijelentkezett-e. Te vagy tulaj, neked meg kell, hogy mondják.
Továbbiakban egy tértivevényes ajánlott levélben kellene őt értesíteni arról, hogy intézkedjen a levelezési címének az átjelentéséről, a leveleit telefonon egyeztetett időpontban átveheti, jelentkezzen ki, ha még be van jelentkezve, különben kényszerkijelentést eszközölsz, a leveleit pedig visszaküldöd a feladónak a továbbiakban.
A tértivevénynek nyoma van, ez az abszolút hivatalos levelezés.
Ekkor őt hivatalosan is értesítetted.
Ha nem reagál, akkor intézheted tovább, durvábban:
1. kényszerkijelentés, ha be van még jelentkezve
2. Levelek: Azoknak, aki neki levelet küld a te címedre, csak ő jelentheti be az új címét, te nyilván nem.
Szépen minden levelét vissza kell küldeni címzett ismeretlen felirattal. Postásnak a kezébe nyomni, ráírni, hogy elköltözött. Postással szóban közölni, hogy elköltözött, nem kommunikál, nem tudod az új címét, nem hagyta meg, felszólításra sem reagál.
Bocsi, a volt albérlőt még most láttam csak, az is jó.
Menjél be sürgősen az okmányirodába.
Kényszerkijelentésnél ki kell tölteni egy nyomtatványt, két tanuval aláiratni, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!