Milyen gangos házban lakni?
Rossz.
- Legalább egy szoba a gangra néz (de van, hogy minden szoba): vagy elfüggönyzöd, és akkor sötét (meg amúgy is az) vagy mindenki belát, aki elmegy az ajtó előtt.
- Visszhangos.
- A leválasztott lakások meg hosszú, keskeny elrendezésűek: általában a konyhába lépsz be, utána fürdő, utána hall, és a legvégén egy ablakos szoba.
Persze, vannak pozitívumok is:
- ha a zárt lépcsőházas részből nyílik a lakás, akkor ha szerencséd van, csak a konyha és a cselédszoba nyílik a gangra, a szobák az utcára néznek.
- nagy a belmagasság
- tágasak a szobák
- vannak házak, ahol az udvaron virágokat ültetnek (és gondozzák is), zöldítenek stb.
Milyen ott lakni?
Röviden: jó.
Bővebben: jó sz@r!
Én nem laknék. Nekem egyáltalán nem szimpatikus, utáltam. A folyosón utolsó lakásban laktam, így legalább nem mászkáltak az ajtó-ablak előtt, de minden behallatszott, mivel baromira visszhangzik a gangos udvari rész. Számomra nagyon kényelmetlen volt. A nagy belmagasságot sem szeretem, a galérián mindig sokkal melegebb volt, mint lent, ami pont ellentétes volt az igényekkel. Fent melegben aludtunk, ha tudtunk, lent meg fáztunk a napi "hesszelés" közben.
Utáltam, hogy mindenki a gangon tárol mindent, bicajt, fölösleges bútort, át kell esni a frissen teregetett ruhán, mellett meg kint dohányzik minden második szomszéd.
Valaki meg bele van bolondulva ezekbe. Szóval ízlések és pofonok.
Szerintem jó mert nagyvonalú a helykínálat. Széles lépcső, nagy belmagasság. Az eredeti felhasznált anyagok is minőségiek. Tordasi vörös márvány, terrazzo, kovácsoltvas korlát, míves rézkilincs.DE!!!!
A gond a proli lakókkal van. Sok helyen össze-vissza mindenféle ajtóra-ablakra cserélik le a meglévőt megbontva az egységet. + igénytelen felűjítások, gangon tárolás, TV vezeték a falon vezetve össze-vissza, régi tömör fa ajtó lecserélése funérlemezre és már cigányputrivá is tették az egész házat ami egyébként a legdrágább szállodák eleganciájával is vetekedhetne ha nem lakna ilyen sok proli itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!