Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikorra pukkan ki az ingatlan...

Mikorra pukkan ki az ingatlan lufi? Lakást akarok venni, de csak öt gurigám van rá.

Figyelt kérdés
2019. márc. 9. 12:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2021et prognosztizálom.
2019. márc. 9. 17:55
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
Magas árak vannak, de lufi nincs. Ennyire várod már a válságot? Biztos jó lesz, mikor majd elveszíted a munkahelyed, mehetsz melózni minimálbérért valahova. Hidd el, nem azt fogod nézegetni, hogy mit vegyél az 5 milliódból (elárulom. akkor sem fogsz kapni semmit, vagyis ugyanazt, amit most, pl. Komlón). Örülsz, hogy van tartalékod, és számolgatod, hogy mennyi ideig tudsz elkarcolni még belőle, mielőtt elfogy. Jó szórakozást a következő válsághoz! :-)
2019. márc. 9. 19:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj válságot.
2019. márc. 11. 17:03
 14/21 anonim válasza:
24%
Ha nem szülsz akkor nem lesz saját lakásod soha!
2019. márc. 12. 14:42
 15/21 anonim ***** válasza:
Hogy válság lesz-e, olyan mint 11 éve, nem tudom. De az ingatlan árak hamarosan lejjebb mennek. Van lufi. Ahogy a gazdasági mutatók is valahol lufik. Ez a csok II is egy súlytalan, kétségbeesett próbálkozásnak néz ki, de majd meglátjuk. Nem valószínű, hogy visszaesnek a 6-7 évvel ez előtti árakra, de előbb-utóbb itt is megvágják a bérbeadókat, elmegy a befektetési kedv a lakásoktól más irányba. A vásárlóerőt sem lehet korlátlanul fenntartani hitelekből. Szóval szerintem idő kérdése. Amúgy 5-6 M-ért még a legádázabb válságban is csak nagyon tré lakást lehetett venni. Most a fix kamatú hitelben van a nagy lehetőség.
2019. márc. 12. 19:36
 16/21 anonim ***** válasza:
14: Én nem szültem és nekem van. És szinte csak ilyen embert ismerek.
2019. márc. 12. 22:57
 17/21 anonim ***** válasza:
14: Meg van 5 gurigája, azért már sokfélét tud venni, akkor mért kéne szülnie is?:)
2019. márc. 12. 22:58
 18/21 anonim válasza:
A legutóbbi válság 2008-ban volt, kapitalizmus velejárója, hogy 10-12 évenként van válság, ez egy ciklikusságot mutató adat. Ebből következik, hogy 2019/20 tája körül jöhet a "következő". Szerintem ez pont az ingatlanárakkal kapcsolatos lehet, nem feltétlen országos szintű, világszintű (persze belső válság is sok gondot okozhatna). Egy előttem író írta, hogy pestnél drágább helyek is vannak a világon, ami tény az is tény viszont, hogy a fizetések-lakásárak arányait tekintve a világon top3-as Budapest, sőt az elmúlt negyedév áremelkedésének szintjén szintén top3-as város. Legelőbb szerintem 2021 után lehet reális egy, már válság utáni árnormalizálódás, ami nem csak a lakhatásra, hanem étkezésre stb is hatással lehet, mivel régóta arányaiban magasabb sok termék/szolgáltatás ára, mint ami reális volna.
2019. márc. 15. 00:37
 19/21 anonim válasza:
Mi az a Pest? Valami országféle? Nem hinném! Miért Pestben gondolkozik mindenki? Ez Nem Pestország! Akkor sem mennék Pestre ha ingyen volna az ingatlan. Max kiadnám bérletbe.
2019. márc. 16. 21:06
 20/21 anonim ***** válasza:

19-es. Hogy a kérdésedre válaszoljak: Pest egy furcsa szűrő. Ami pénzt te vidéken megkeresel, vagy elköltesz, azt megszűri és egy része ottmarad. Ami támogatást mi vidéken megszerzünk, annak egy része eleve ottmarad Pesten, egy része pedig visszavándorol Pestre.

Van egy sor szakma, mint pl. az oktatás, szolgáltatások, amivel Pesten sokkal-sokkal könnyebb elhelyezkedni, mint vidéken. Sőt, lassan már csak Pesten lehet ezeken a területeken elhelyezkedni. Ehhez pedig lakni kell. Amíg a vidék nem áll önálló lábra gazdaságilag, addig sajnos így is lesz. A vidéknek régiósodni kellene, Bp-től függetlenedni.

2019. márc. 17. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!