Erdély Lajos kérdése:
Eladtam lakásomat 2o millioért, vettem egy éven belül 7 millioért telket. Vagyonszerzési illetéket kell-e fizessek?
Figyelt kérdés
2019. márc. 6. 19:13
1/5 anonim válasza:
Itt, az "egyéb" kategóriában?
Lehet.
2/5 anonim válasza:
Na, szóval...
a jogban van egy olyan, hogy különbözet.
Tehát az új ingatlan költségeit levonhatod a régiből, vagy fordítva.
És van egy olyan is, hogy 10 éve vásárolt ingatlan már nem adózik (minden évben 10%-ot csökken az adó).
Mikor vetted?
3/5 A kérdező kommentje:
Itt nem az adózásról kéne beszéljünk,hanem a vagyonszerzési illetékről.Mindez most 2 hónap alatt történt. Az eladott ingatlan lakóingatlan,a megvett pedig telek.Tisztelettel.
2019. márc. 7. 15:01
4/5 anonim válasza:
Na, ezt nem tudom pontosan.
Lehet, hogy az előzők vonatkoznak rá, de lehet, hogy ezt mindenképpen meg kell fizetni.
Vagy esetleg van rá valamilyen mentesség. Ezt a törvényekben lehet megnézni.
5/5 A kérdező kommentje:
Senki nem tud konkrét választ adni,hogy ilyen esetben lehet-e vagyonszerzési illetékmentességet kérni? Olvastam,hogy telek vásárlás esetén mi az eljáras,de nem hívatkozik arra az esetre,hogy más ingatlant,ez esetben lakást adtam el,egy éven belül.Köszönettel.
2019. márc. 9. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!